Hande Fırat'tan bomba kulis: Ağır abilerin ikna ziyaretleri ve Erdoğan'a sundukları rapor

Hürriyet yazarı Hande Fırat, yeni parti kurma hazırlığı yapan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında köprü vazifesi gören, arayı bulmaya çalışan 14 ağır abiyi ve bu isimlerin Erdoğan'a sundukların raporun detaylarını yazdı.

Hande Fırat'tan bomba kulis: Ağır abilerin ikna ziyaretleri ve Erdoğan'a sundukları rapor

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın parti çalışmaları devam ederken eski AK Partili 14 kişilik bir heyetin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'yla görüştüğü ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında görüşmeye ilişkin detayları ve !4 kişilik heyetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundukları öneri ve tespitlerin yer aldığı raporun detaylarını köşesine taşıdı.

AK Partili eski milletvekillerinden oluşan 14 kişilik heyet, sırasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ayrı ayrı görüşmeler yaptılar.

Medyada "Davutoğlu ve Babacan'ı ikna ekibi" olarak lanse edilen heyetle ilgili bilinmeyenleri, Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü köşesinde aktardı.

Ziyaretlerde “Parçalanmanın önüne geçmek için ne yapılabilir?” sorusuna yanıt arandığını belirten Fırat, heyetin Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

Hande Fırat'ın "14 AK Partili, ziyaretleri ve önerileri" başlıklı yazısının bir bölüm:

BİR süredir, özellikle sosyal medyada haklarında çok şey yazılıyor. Yedi kişi oldukları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan izin alarak AK Parti’den ayrılanlarla “ikna görüşmeleri” yaptıkları... İşin doğrusunu merak ettim, kulisleri dolandım. Öğrendiklerimi sizlerle paylaşayım. 
- 7 değil, 14 kişiler. Ekrem Erdem, Ahmet Albayrak, Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Hasan Basri Yıldız, İdris Güllüce, İsmail Erdem, İsrafil Kışla, Kemal Çiftçioğlu, Mehmet Müezzinoğlu, Nuri Albayrak, Osman Develioğlu, Osman Kaan, Ünal Kacır.

- İlk tur görüşmelerini tamamladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ayrı ayrı görüşmeler yaptılar.

- Kendi aralarında bir değerlendirme yapacaklar, o değerlendirmeye göre yeni bir görüşme yapıp yapmayacaklarına karar verecekler.

 NEDEN BİR ARAYA GELDİLER?

Bu 14 isim neden bir araya geldi? Neden bu ziyaretleri gerçekleştirdiler? Bazı isimlerle yaptığım görüşmelere göre aktarayım:

- AK Parti iktidarının önemli, güzel hizmetleri oldu. Bu hizmetlerde herkesin emeği var. Ancak hataları konuşup düzeltmeye ihtiyaç var.

- Neticede “yol arkadaşlığı” ve ortak bir geçmiş var. “Parçalanmanın önüne geçmek için ne yapılabilir?” sorusuna yanıt arandı.

- Tarafların görüşleri dinlendi.

(...)

Hande Fırat'ın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Gökhan, ‘Zan’ altında Gökhan, ‘Zan’ altında
Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil
Öğretmenim Ali Sirmen Öğretmenim Ali Sirmen
Bir ‘anıt adam’: Ali Sirmen Bir ‘anıt adam’: Ali Sirmen
Halvette düzenlenen işret meclisleri Halvette düzenlenen işret meclisleri
İyi insan İyi insan
Ali Sirmen’in ardından Ali Sirmen’in ardından
Belediyelere para yetişmiyor Belediyelere para yetişmiyor