Hande Fırat FETÖ'nün şemasını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında bahsettiği ‘FETÖ şeması'nı Hande Fırat Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

Hande Fırat FETÖ'nün şemasını yazdı

FETÖ, nasıl bir yapıya sahip? Örgütün organizasyon modeli olarak bilinen üzüm salkımında kimler ve neler var?

Birçok kişinin sorduğu bu soruların izini süren Hande Fırat, örgütün yapısını yazdı. 

İşte FETÖ'nün üzüm salkımı yapısı:

. Bazı boşluklar olsa da, örgütün beyin takımı yurtdışında olsa da devlet örgütle ilgili kapsamlı bir şema çıkardı. Edindiğim bilgileri sizlerle de paylaşmak istiyorum.

* Şemalardan örgütün üzüm salkımı gibi yapılandığını görebiliyoruz. * İnsanın ağzını açık bırakacak biçimde profesyonel, “mahrem” alanlar tam gizliliğe dayalı, insanı birebir kıskaç altına alıp bir nevi beyin yıkayarak robot haline getirmeye yönelik, nihayetinde

“Arkasında kesin bir devlet ya da istihbarat örgütü var” dedirtecek bir örgütlenme.

ÖRGÜT 3 ANA PARÇADAN OLUŞUYOR

1) Sivil yapı

2) Eğitim yapısı

3) Ünite yapısı

* Örgütün üzüm salkımı şeklindeki karmaşık şemasını en tepedekilerin dışındakiler bilmiyor. Bu şemayı görüp itiraflarda bulunanların olduğu bilgisini edindim. Örneğin bir il imamının önüne bu şema konulmuş, il imamı şaşırmış ve konuşmaya başlamış.

* Örgüt içindeki yönetim ve ana yapıda çalışan kesim maaş alıyor. * Şemayı görüp yapının detaylarını dinleyince Türkiye’nin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını ve mücadelenin neden bu kadar önemli olduğunu da anlıyorsunuz. SİVİL YAPI * En tepede örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yer aldığı şemada, ikinci satırda ülke imamları ve Türkiye istişare heyeti yer alıyor. 20 kişilik heyetten sadece iki kişi tutuklu. Diğerleri yurtdışında. Türkiye istişare heyetini coğrafi bölge imamları, il ve eyalet imamları, büyük bölge imamları, küçük bölge imamları takip ediyor. * Örgütlenme evlere kadar uzanıyor. * Sivil yapı birbirini tanıyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı