Hadi Özışık'tan 'İmamoğlu'nun gömleği' yazısı ve Hülya Hökenek'e destek!

İstanbul'da meydan gelen depremin ardından depremi konuşmak yerine Ekrem İmamoğlu'nun deprem toplantısına davet edilip edilmediği tartışmaları gündemdeki yer almaya devam ediyor. İnternet Haber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık konuyu köşesinde değerlendirdi. Özışık Habertürk'te "Enine Boyuna"da, Ersan Şen ile Nagehan Alçı'nın birbirine girdiği programda moderatör Hülya Hökenek'in sosyal medyada linç edilmesine tepki gösterdi.

Türkiye İstanbul'da yaşanan 5.8'lik depremin korkusunu yaşayadursun, Ekrem İmamoğlu gündem olmaya, medyada yer bulmaya devam ediyor. Fuat Oktay Süleyman Soylu ve Murat Kurum'un da olduğu toplantıya ikinci gün katılmayan İmamoğlu'na özellikle AK Parti'den tepkiler çığ gibi yükseliyor. 

İmamoğlu ise yarım ağız  davetli olduğunu söylüyor. Bir çok gazeteci İmamoğlu'nun bu yaptığına twit atarak tepki gösterdi. İsmail Saymaz özür diledi, Fatih Portakal ortada kaldı, İsmail Küçükkaya şaşkınlığını koruyor...

Özetle İstanbul depremini değil, büyük İstanbul depremini değil İmamoğlu'nu konuşuyoruz.

Hadi Özışık'ın konuk olarak katıldığı, HaberTürk'te Hülya Hökenek'in moderatörlük yaptığı programda Ersan Şen ve Nagehan Alçı "Katil Devlet" tartışması yaşadı... Twitter'daki bazı çakallar Hülya Hökenek'i hedef aldı...

Hadi Özışık bugünkü yazısının ilgili bölümünde "Twitter'daki çakallar şunu bilsin ki, Hülya Hökenek'i yedirmeyeceğiz!" diyerek Hülya Hökenek'i destekledi.

İşte Hadi Özışık'ın "İmamoğlu'nun gömleği" yazısı:

Yüreklerimizi ağzımıza getiren 5.8'lik depremi konuşacağımıza Ekrem İmamoğlu'nu konuşuyoruz. Dün aynı masada oturduğum AK Partili üst düzey bir isim, "Helal olsun adam kendisini konuşturuyor!" dedi. Hakikaten öyle, İmamoğlu mazbatasını aldığı günden bugüne kadar her fırsatı değerlendiriyor ve gündemde kalmayı başarıyor. 

Ve fakat...

Toplum nezdinde bu davranışın kabul görmediğini sağımızda solumuzda konuşanların ağzından duyuyoruz. İmamoğlu'nın "güç kaybı" telaşı yaşadığını ona oy verenler de görmeye başladı. O yüzden, kendinden söz ettirmesi lehte değil aleyhte işliyor.

Hiç lafımı eveleyip gevelemeden söyleyeyim; Ekrem İmamoğlu doğru konuşmuyor ve yanlış yolda hızla ilerliyor. Gazetecinin "Toplantıya davet edilmediniz mi?" sorusuna doğru cevap vermek yerine lafı eveleyip geveliyor İmamoğlu... Çünkü o da biliyor ki, bir gün sonra yapılacak toplantıya çağrılmıştı.

Efendim bunun belgesi var mı?
Yazılı bir davet yapılmadı doğru... Ama, o gün 269 kişinin katıldığı  toplantıyı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şu sözlerle bitiriyor:

"Arkadaşlar bugünlük bu kadar. Yarın şu saatte hepimiz burada tekrar buluşalım."

Fuat Oktay, İBB Başkanı İmamoğlu'nu diğer kişilerden ayırmıyor yani. Ya da, "Ekrem Bey, diğer arkadaşlar gelsin ama size yazılı bir davetiye göndereceğiz" demiyor. 

Bir gün sonra... Toplantı başlamak üzere. Herkes yerini almış bir kişi eksik. Toplantıda olmayan kişi, Ekrem İmamoğlu'ndan başkası değil. Ekrem Bey'in bir başka toplantıda olduğunu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan öğreniyoruz... 

Sonrasını biliyorsunuz, 5.8'lik deprem unutuluyor ve Ekrem İmamoğlu gündemdeki yerini alıyor. "Davet edilmedi" diyen gazeteciler bir bir özür mesajı yayınlıyor. Ekrem Bey vaziyetin kötü bir hal aldığını görünce, daha önceki "hık mık" dilini bırakıp, "Çağrılmadım" diyor. Özür dileyen gazetecileri de "Zavallı" ilan ediyor. 

Peki tüm bunlar neden oluyor?

....

İşte İnternet Haber Yayın Grubu Başkanı'ndan Hülya Hökenek'e destek yazısı:

Hülya Hökenek'e yapılan şerefsizlik!

Habertürk'te benim de olduğum "Enine Boyuna" programında, Ersan Şen ile Nagehan Alçı tabiri caizse birbirine girdi. "Katil Devlet" sözüydü tartışmayı kavgaya dönüştüren sebep!

Nagehan Alçı, benim de katılmadığım bir suçlamada bulundu; 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetleri... 12 Eylül rejiminin cezaevindeki işkenceleri, gencecik insanların katledilmesi... örnek göstererek sözünün arkasında durdu. Ersan Şen ise, izlediniz mi bilmiyorum adeta stüdyoyu ayağa kaldırdı... Hülya Hökenek, programın moderatörü olarak durumu sakinleştirmek için acil reklama gitti.

Program bitti, Ersan Hoca ile Nagehan Alçı el sıkıştı, gece tatlı bir şekilde bitti.. Nagehan'a programda ben de karşı çıktım ve devletin dönemsel katil olamayacağını anlattım ama sesimi duyurabildim mi emin hâlâ emin değilim. 

Bir gün sonra, Nagehan Alçı linçi başladı şu sıralar lağım çukurundan beter hale gelen twitter'da... Dün de Mesut Barzani'nin fotoğrafını Hülya Hökenek'in yanına iliştiren sosyal medyanın teröristleri, hem Habertürk'ü hem de Hülya'yı hedef aldı... 

Hem de o fotoğrafın mazisini bilmelerine rağmen!

Hadi Özışık'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!