Motorine dev indirim! Yarın pompaya yansıyacak!

Son dönemde üst üste gelen zamlar sonrası motorin fiyatı 30 TL’ye dayanmıştı. Nihayet beklenen indirim haberi geldi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Motorine dev indirim! Yarın pompaya yansıyacak!

Son 1 haftada motorin fiyatına üst üste zamlar geldi. Hatırlanacağı üzere birkaç ay önce motorin fiyatı 30 TL’nin eşiğine kadar gelmişti. Sonrasında gelen indirimler sonrasında 23 – 24 TL seviyelerine gerileyen motorin fiyatı, son 1 haftada yine arttı.

Üst üste gelen zamlar sonrasında motorinin litre fiyatı yine 30 TL sınırına kadar dayandı. Bu noktada brent petrol fiyatının yükselmesi önemli bir neden oluşturdu. Brent petrol fiyatıyla doğru orantılı olarak artan dolar kuru da motorinin litre fiyatını önemli oranda yükseltti.

Motorine dev indirim! Yarın pompaya yansıyacak!

Ortaya çıkan son bilgilere göre motorinin litre fiyatı brent petrol fiyatının düşmesiyle birlikte düşüşe geçecek. Hatta bu düşüşün ilk ayağı da 13 Ekim’de yani yarın gerçekleşecek. Hali hazırda akaryakıt fiyatları şu şekilde;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 28,50 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20,60 liradan satılıyor.

Motorinin litre fiyatına yarından itibaren 2.13 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirim sonrasında motorinin litre fiyatı İstanbul’da 26.37 TL’ye kadar gerileyecek. Brent petrol fiyatlarındaki gerilemeyle doğru orantılı olarak motorin fiyatının bu hafta sonuna kadar 25 TL’nin altına düşebileceği varsayılıyor.

Elbette bu kesin değil. Yine de yarın ki indirimle birlikte depoda ortalama 100 TL kar elde edebilirsiniz.