FETÖ'cü generaller, komutanlar TSK'ya AK Parti döneminde mi sızdı?

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur FETÖ'cü generallerin, komutanların ve yüksek rütbeli subayların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ne zaman girdiğini yazdı.

Türkiye gazetesi yazarlarından Fuat Uğur 'FETÖ darbesinin emir komuta zinciri TSK’ya ne zaman girdi?' başlıklı yazısında FETÖ'cü komutan, general ve yüksek rütbeli subayların TSK'ya AK Parti döneminde girmediklerini yazdı.

Fuat Uğur köşesinde şu ifadelere yer verdi:

"FETÖ darbesinin emir komuta zinciri, yani generaller, komutanlar ve yüksek rütbeli subaylar AK Parti döneminde TSK’ya girmedi.
Ne zaman girdi? Birkaç örnek verelim. Gidelim biraz gerilere.
Yıl 1986.
Kuleli Askerî Lisesi sınavlarına katılan 400 öğrencinin Türkçe soruların cevaplarını tam olarak verdikleri tespit ediliyor. Bu tespit üzerine öğrenciler okula davet edilip bunu nasıl yapabildikleri çapraz yöntemle sorgulanıyor."

Fuat uğur, AK Parti döneminde de yüksek miktarda FETÖ’cünün sınavlar yoluyla orduya sızdığının altını çizerek şöyle devam etti:

Özellikle tespit edilen şu ki 2006-2015 yılları arasında her yıl 4 bin öğrenci alındığı dikkate alınırsa 10 yılda 40 bin öğrenci eder. Bu öğrencilerin yüzde 80’inin FETÖ’cü olduğuna artık kesin gözüyle bakılabilir. Dolayısıyla da tehlikenin hâlâ devam ettiği rahatlıkla söylenebilir.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!