Fatih Altaylı: Tüm Yetki Bakan Koca'da olsa sokağa çıkma yasağı ilan ederdi

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinin detaylarını aktardı. Altaylı, tüm yetki Bakan Koca'da olsa sokağa çıkma yasağı uygulayacağından emin olduğunu yazdı.

Fatih Altaylı: Tüm Yetki Bakan Koca'da olsa sokağa çıkma yasağı ilan ederdi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü "Sağlık Bakanı ile uzun bir sohbet" başlıklı yazısında kendisi adına açılmış olan bir sosyal medya hesabından yapılan hatalı eleştiri nedeni ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini aradığını ve eleştiri konusu ile ilgili doğruyu kendisine anlattığını aktardı.

Sağlık Bakanı Fahretin Koca'nın kendisini aradığını belirten Altaylı, "Bakan Koca ile yaptığım konuşmadan hissettiğim şu. Bakan asıl mücadelenin henüz başlamadığı fikrinde. Açık açık söylemedi ama öyle anladım. Sayıların artacağını düşünüyor. Mücadelede en önemli unsurun da 'Karantina ve sosyal izolasyon ve sosyal mesafe olduğu' inancında. Tabii el hijyeninden sonra. Böyle bir şey söylemedi ama hissettiğim şu oldu… Tüm yetki kendisinde olsa sanki çok sıkı bir sokağa çıkma yasağı ya da kontrollü çıkış izni uygulayacağından eminim." ifadesini kullandı. 

İşte Altaylı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile sohbeti:

Dün akşam televizyon programı öncesi evde oturuyorum. 
Telefon çaldı.
Tanımadık numaraları açmama prensibimi çoktan bozmuş olduğum için açtım.
“Fatih Bey iyi akşamlar” diyen kibar bir ses.
“Buyrun” dedim.
“Ben Sağlık Bakanı” dedi.
Benim adımı kullanan ama bana ait olmayan bir twitter hesabından hatalı bir eleştiri yapıldığını görmüş.
Çalışma arkadaşları “O hesap sahte. Fatih Altaylı’nın değil” demişler.
Ama Fahrettin Bey “Olsun. Ben yine de Fatih Bey’i bir arayayım, anlatayım” demiş. Eleştiri şu: “Amerika’ya 500 bin corona tarama kiti satıyoruz, Çin’den 50 bin tane alıyoruz. Madem eksik var niye satılmasına izin verdiniz.”
Bunu benim yazmış olmam mümkün değil çünkü ben ABD’ye satılan ile Çin’den alınan kitlerin aynı kitler olmadığını biliyorum ama Bakan Koca yine de anlatmak istemiş.
O yüzden aradı.
“Fatih Bey, ABD’ye 500 bin adet tespit kiti satıldığı doğru. Sırf ABD’ye değil başka ülkelere de satış yapıldı. Bu kitlerden üreten firmalarımız var ve bunların çok yüksek kapasitesi var. O yüzden bu satışlar yapıldı. Ama bizim Çin’den aldığımız kitlerle o kitler aynı şey değil” diye başladı.
“Satılanlar PCR kitleri. Türk firmaların aylık 2 milyona yakın bu kitlerden üretim kapasitesi var. Yani satmaları bizde bir eksiklik doğurmaz. Bize gerektiği kadarını tedarik etme imkanına zaten sahipler” dedi.
Peki bizim Çin’den aldığımız kitler ne?
“Çin’den aldıklarımız hızlı tanı kiti. Bizdeki normal PCR kitleri 2-2,5 saat kadar hazırlık 1-1,5 saat kadar da test süresinde yani 4 saatte sonuç veriyorlar. Bu da testlerde bizi yavaşlatıyor. Çin’den aldıklarımız ise hızlı. Yani onlarda hazırlık süresi yok. 1 ila 1,5 saat arasında hemen sonucu verebiliyorlar. Bu da büyük avantaj sağlıyor” dedi.
Bakanlık bu hızlı kitleri test merkezlerine ve test yapan üniversitelere dağıtmaya başlamış.

(...)

Fatih Altaylı'nın yazısının devamı için tıklayınız

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...