Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme! 8 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'ndeki skandal görüntülerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme! 8 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'ndeki skandal görüntülerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

İçerenköy Bayındır Hastanesinde, yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösteren videonun sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme gelmesinin ardından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında olayla ilgili 7'si İstanbul'da biri Samsun'da 8 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme! 8 kişi adliyeye sevk edildi - Resim : 1

OLAY 2021 YILINDA GERÇEKLEŞMİŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü, olayın 2021 yılı Aralık ayında Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesindeki özel bir hastanede meydana geldiğini ve görüntüleri hastane çalışanı M.Y. isimli şahsın çektiğinin belirlendiğini açıkladı.

BAŞKA GÖRÜNTÜLER DE VARMIŞ

Bu arada hastaneyle ilgili paylaşılan başka bir ses kaydında ise hayatını kaybeden bir hastaya müdahale eden sağlık görevlilerinin gülerek hastaya müdahale ettikleri duyuluyor.

Sosyal medyada, aynı hastanede birçok hastanın benzer kötü muameleye maruz kaldığı iddia edildi.

Yoğun bakımdaki hastaların müdahaleye ihtiyacı olduğunu bildiren cihazların kapatılması sonucu müdahale edilemeyen bazı hastaların hayatını kaybettiği öne sürülürken, sedyeden düşürme sonucu hayatını kaybeden hasta ya da hastalar olduğu da iddialar arasında.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme! 8 kişi adliyeye sevk edildi - Resim : 2

FAALİYETLERİ DURDURULDU

Skandal görüntüler üzerine soruşturma başlatan Sağlık Bakanlığı hastanenin faaliyetlerini durdurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur.

Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez" dedi.

"DERHAL SAĞLIK BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİ GÖREVLENDİRDİM"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, skandal olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün medyada paylaşılan, İstanbul'da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim.

Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme! 8 kişi adliyeye sevk edildi - Resim : 3

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ataşehir'de özel hastanede yaşanan ve sosyal medyada büyük tepki çeken olayla ilgili hastane yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada çalışanların görevden alındığı ve haklarında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

SES KAYDI DA ORTAYA ÇIKTI

Görüntülerin yanı sıra hastanede çekildiği iddia edilen bir ses kaydı da ortaya çıktı. Ses kaydında "Hiç monitör ötmedi" diyen hemşireye, erkek görevli "Kanka ben demin dedim ya hasta mosmor diye" yanıtını veriyor. Kadın hemşire de "Allah kahretmesin gitti. Bas mavi kod verelim" diyor ve ardından doktoru arayarak "Hocam 9 numaralı hasta arrest oldu. Gelebilir misiniz?" diye soruyor.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda yeni gelişme! 8 kişi adliyeye sevk edildi - Resim : 4

BEŞ HASTA ÖLMÜŞ

Görüntü ve ses kaydını sosyal medyaya sızdıranın hastanenin eski bir çalışanı olduğu belirtildi. Bu çalışana ait olduğu iddia edilen kayıtlarda ise isminin S.V. olduğu belirtilen bir kadın hastanın 7 Ocak 2022 tarihinde 15.30'da hayatını kaybettiği ancak ölüm saatinin 16.13 olarak kaydedildiği ve aradaki 43 dakikanın müdahale edilmiş gibi gösterildiği bilgisi yer alıyor.

Bir diğer notta da ismi geçen 5 hastanın tümünün vefat ettiği belirtiliyor. Eski çalışan, yoğun bakımda birlikte çalıştığı 5 hemşireyi de olaylardan sorumlu olarak gösteriyor ve isimlerini tek tek sıralıyor. Ayrıca hastane yönetiminin kendisi ile görüşerek videoları almak istediğini öne sürüyor.