BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Rıza Çalımbay'dan derbi mağlubiyeti sonrası oyunculara eleştiri

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Lider oyuncuların kendilerine çekidüzen vermesi gerekiyor, sahanın içinde dışında. Bazı arkadaşların oynadığı oyun bu değil." dedi.

Abone ol

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu. 

Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlıların teknik direktörü Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu. 

Rıza Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Hazırlık dönemi falan yapmadık"

"Maça kötü başlamadık, iyi başladık. Denk bir maç oluyordu. Sonraları gittikçe bizimkiler hata yaptı. Hepsi kapasitesinin altında oynadı. Söylediğimiz şeyleri yapamadılar. Yapmamamız gereken hatalar yaptık. Üzücü bir maç. Mükemmel bir taraftar gelmiş. Herkes için önemli bir maçtı. Beklentinin altında bir futbol oynadık. Bu kadar beklemiyorduk. Hazırlık dönemi falan yapmadık biz. Oyuncuları da görmedik. Geldik direkt. Eksik yönler çoktu. Bir an önce bunları bitirmek kolay değil. Talihsizlik oldu; Gedson ve Umut'un çıkması da dezavantaj oldu. Yeri olmayan arkadaşları mecburen oralarda oynattık. İstediğimizi yapamadık."

"Bazı arkadaşların oynadığı oyun bu değil"

"Ne olursa olsun bir hedef var. Sonuna kadar gitmek gerekiyor. Bu böyle olmaz. Bunun devre arası düzelmesi gerekiyor. Lider oyuncuların kendilerine çekidüzen vermesi gerekiyor, sahanın içinde dışında. Bunları yaparsak kendimize geliriz, gelmemek için bir neden yok. Bazı arkadaşların oynadığı oyun bu değil. daha üst seviyeye çıkabilirler."

"Burası Beşiktaş, böyle olmaz"

"Bize zaman lazım, biraz zaman lazım. Oyuncularla çok çalışmak lazım, daha 1 ay bile olmadı. Sezon başı böyle bir şey yakalayabilsek daha farklı olaylar oldu. Futbolcuları her açıdan iyi duruma getirmek için daha iyi şeyler yapabilirdik. Aniden geldik. Daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ligde 4. maçım, ilk defa yenildik. Düzelecek. Yapacak bir şey yok. Burası Beşiktaş, böyle olmaz. Oyuncu arkadaşlarım da kendilerine bakacak, düzeltecek. İnşallah iyi bir yere geleceğiz."