Eski AK Parti milletvekilinden Davutoğlu'na gündeme bomba gibi düşecek sorular!

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Ahmet Takan 'Davutoğlu'nu sıkıntıya sokacak sorular!..' başlığıyla yayınlanan köşe yazısında AKP eski İstanbul milletvekili Emin Şirin'in Ahmet Davutoğlu'na dış politika ve Suriye hakkında yönelttiği sorulara yer verdi.

Takan, yazısında AK Parti'den ilk istifa eden milletvekili Emin Şirin'in 2003 yılının Eylül ayında yayınladığı istifa mektubunun büyük tartışmalara yol açtığını hatırlatarak Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun bugün söyledikleri ile büyük benzerlikler olduğunun altını çizdi.

Şirin, Davutoğlu'nun Suriye ve Doğu Akdeniz meselesi ile ilgili tarihler vererek konuyu daha açması gerektiğini gündeme getirerek Davutoğlu'na çok önemli sorular yönellti. 

Takan'ın yazısında yer alan ifadeler şöyle:

İşte, Emin Şirin'in gündeme bomba gibi düşecek soruları;

Neden Kobani'ye giremedin?

"1- Ahmet Davutoğlu, 2014 senesinin 27 Ağustosu'nda Başbakan oluyor. Başbakan olduğunda arkasındaki gelişmelere baktığımızda, bundan hemen sonra 4-5 Eylül'de NATO zirvesi yapılıyor İngiltere'de Galler'de. Sayın Tayyip Erdoğan ile birlikte Çavuşoğlu ve İsmet Yılmaz gidiyorlar. Ve orada IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun kuvvetlendirilmesi konuşulduktan sonra Türkiye'ye bir davette bulunuyor NATO. Diyorlar ki, 'Gelin bu IŞİD karşıtı koalisyona girin'. O kadar ciddiye alıyorlar ki bu işi hemen NATO toplantısından sonra 8 Eylül 2014'de, Hagel, Amerika'nın Savunma Bakanı, kalkıyor Türkiye'ye geliyor ve iki konuyu konuşuyor. Diyor ki bir; "Lütfen Türk ordusu da Türkiye de bu IŞİD'e karşı koalisyona girsin." İkincisi de, "Biz İncirlik'i kullanıyoruz ama sizlerle yaptığımız anlaşmada Suriye'deki IŞİD'e karşı İncirlik'i kullanma iznimiz yok. Bize lütfen İncirlik'i kullanma hakkı verin" diyor. Cevap vermediğimiz gibi fevkalade bir gecikme söz konusu oluyor.

Siyasi etik yasasına ne oldu?

Şimdi bu bağlamda, 2 soru daha sormak istiyorum Sayın Davutoğlu'na. Dedi ki, 'ben eğer iktidarda kalsaydım Başbakanlıkta ve Genel başkanlıkta bir pişmanlığım var ben vize muafiyetini alırdım'. Ondan sonra geçen 4 senede biz vize muafiyetini alamadığımız gibi bu konu gündemden de kalktı. Neden? Çünkü terörle mücadele yasasının yanı sıra benim daha da üzerinde durduğum siyasi etik yasası çıkarılacaktı. Bu siyasi etik yasasının çıkarılmasına kim mani oldu? Orada hiçbir şekilde ima etmeden, imalı cevaplara saplanmadan Sayın Davutoğlu'ndan siyasi etik yasasını kimin çıkarttırmadığını ve bugüne kadar bu konunu neden gündeme gelmediğinin açıklamasını bekliyorum. Ne oldu? Kim mani oldu buna, kim istemedi? ..

Ahmet Takan'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu