En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammında masada 3 formüllü yeni hesap!

Yıl sonu yaklaşırken milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zammı merak etmeye başladı. Emekli maaşı için masada üç formül konuşulurken, refah payının bu yıl da dahil edileceği tahmin ediliyor. Bu durumda emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar? Emekli maaşında 3 formüllü yeni hesap dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar..

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammında masada 3 formüllü yeni hesap! - Resim: 1

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ocak ayında gelecek olan zam haberinde. Emekli maaşı için masada üç formül konuşulurken, refah payının bu yıl da dahil edileceği tahmin ediliyor. Kök aylık ve taban maaş düzenlemesi ile birlikte de en düşük emekli maaşının 10-11 bin lira civarında olması bekleniyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammında masada 3 formüllü yeni hesap! - Resim: 2

Milyonlarca çalışan asgari ücreti beklerken milyonlarca memur ve emekli de maaşlarına 2024 ile birlikte gelecek olan zammı bekliyorlar.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammında masada 3 formüllü yeni hesap! - Resim: 3

Tüm çalışanları ve iş verenleri ilgilendiren asgari ücret zammı için enflasyon referans olarak kabul görürken memur ve emekliye zam için bu veriler maaş artışına direkt olarak etki ediyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammında masada 3 formüllü yeni hesap! - Resim: 4

Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in haberine göre; hükümet bu yıl da enflasyon oranlarının üzerinde zam yapmak için kolları sıvadı. Hem asgari ücretli çalışanların hem de emekli aylığı alan milyonların Ocak zammı için refah artışı gündemde. Bu oranın ne kadar olacağı ise değişik formüllerle hazırlanıyor.