Emin Pazarcı uyardı: CHP ile yürüyecekler. Abdüllatif Şener'e dönüşecekler!

Akşam yazarı Emin Pazarcı, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partilerinin iktidar olmak gibi bir dertlerinin olmadığını, hedeflerinin Erdoğan’ı indirmek olduğunu yazdı. Emin Pazarcı, yeni partilerin zaman içinde CHP ve Kılıçdaroğlu ile beraber yürüyeceğini ve sonra da HDP ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Emin Pazarcı uyardı: CHP ile yürüyecekler. Abdüllatif Şener'e dönüşecekler!

Akşam yazarı Emin Pazarcı, "Yüzde birlik partiler" başlıklı yazısında yeni partilerin amacının iktidar olmadığını, aksine Erdoğan'ı devirmek için çalışacaklarını söyledi.

Emin Pazarcı Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki günlerde CHP ve Kılıçdaroğlu ile yan yana yürüyeceğini ve bu üç ismin HDP ile kesişeceğini iddia etti.

Kuracakları siyasi partilerin Millet İttifakı içinde yer alacağını savunan Emin Pazarcı "Erdoğan düşmanlığı hepsinde zirve yapacak. Abdüllatif Şener’e dönüşecek tamamı. “Hayır” diyeceklerle iddiaya girerim." şeklinde ifadeler kullandı.

İşte Emin Pazarcı'nın o ifadeleri:

Laf olsun diye yapılmaz siyaset. Sonuç almak için yapılır. Her şey istedikleri gibi giderse, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ulaşabilecekleri hedef budur:

Erdoğan’ı indirmek!

Daha önce de denediler zaten. Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet cephesi uzlaşabilseydi, Abdullah Gül onların ortak adayı olacaktı. Sahaya inip Erdoğan’la dişe diş mücadele edecekti. Sır değil, kendisi açıkladı zaten.

Ahmet Davutoğlu da Başbakanlık Koltuğuna oturur oturmaz Başkanlık Sistemi ile mücadeleye başladı. Kendisini o koltuğa oturtan Erdoğan’a savaş açtı, ekarte etmeye çalıştı. Bakın o dönemdeki açıklamalarına; göreceksiniz bunu.

Ali Babacan da zaten Abdullah Gül’ün dümen suyunda hareket eden bir isim. O da “birlikteyiz” diyerek kabul etti bunu. Eldeki veriler, ortak hedefin Erdoğan olduğunu göstermiyor mu?

***

Halkta bir heyecan yok. Ama belli çevrelerin içine girdiği heyecan dalgası herkes tarafından görülüyor. Mesela Cumhuriyet Gazetesi bu isimleri parlatmak için elinden geleni yapıyor. Millet İttifakını destekleyen bütün yayın organları bu üç ismin arkasında. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son günlerde Ahmet Davutoğlu güzellemeleri yapıyor. Çünkü, gelecekte kaçınılmaz yol arkadaşları olacaklar Davutoğlu ile.

(...)

Emin Pazarcı'nın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı