Emekliye ek zam müjdesi! Çalışma haftaya başlıyor! Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı

Gazetecilerle son günlerin gündeminde yer alan emekliye yapılacak ara zam, EYT'lilerin durumu, Bağ-Kur'luların primleri gibi konuları bir araya gelip konuşan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi görüşmenin detaylarını böyle anlattı.

Emekliye ek zam müjdesi! Çalışma haftaya başlıyor! Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı - Resim: 1

Milyonlarca emekli hükümetten gelecek ek zam haberini beklerken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, emekliye ek zam için önümüzdeki hafta bakanlar düzeyinde çalışmaların başlayacağını, zamlı maaşların da yeni yıla kalmadan ödeneceğini yazdı. Hala maaş bağlanmayan EYT'liler için de Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi.

Emekliye ek zam müjdesi! Çalışma haftaya başlıyor! Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı - Resim: 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da bir grup gazeteciye emekli zammıyla ilgili flaş açıklamalar yaptı. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarını köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, emekli zammıyla ilgili son kulis bilgilerini de yazdı. İşte Selvi'nin yazısından o kulis bilgileri ve Bakan Işıkhan'ın açıklamaları...

Emekliye ek zam müjdesi! Çalışma haftaya başlıyor! Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı - Resim: 3

"Emeklilere yapılan zam yetersiz kaldı. Emekliler bu ülkede istikrarın adreslerinden biri. Erdoğan’ın yaptığı hizmetleri en iyi onlar takdir ediyor" diyen Abdulkadir Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözüyle ise yeniden umutlandılar. 'Erdoğan söz verdiyse yapar' diyorlar." hatırlatması yaptıktan sonra şöyle devam etti: 

Emekliye ek zam müjdesi! Çalışma haftaya başlıyor! Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı - Resim: 4

BAKAN IŞIKHAN’IN AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan da aynı kanaatte. “Emeklilere yönelik olarak Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat doğrultusunda bir çalışma yürütülüyor. Bu konuda çalışma tamamlandığında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. AK Parti hükümetleri olarak iktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz. Emeklilerimiz bizim için çok önemlidir. Zira yıllarca ülkemizin üretimine, çalışma hayatına katkı sağlamışlardır. Bu bakımdan emeklilerimiz için düzenlemeler yapmak hükümetimizin temel politikalarından biridir” dedi.