Emeklilik sistemi değişiyor! Emeklilik için yaş ve prim şartında dikkat çeken değişiklik onay çıktı!

Milyonların beklediği erken emeklilik için onay çıktı. Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte esnafın prim gün sayısının düşürülmesi konusu, 2. Torba yasa içerisinde yer alacak. Emeklilik reformunun ilk adımında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, küçük esnaf ve çiftçileri içeren yaklaşık 1 milyon Bağ-Kur'luyu hedefleyen önemli bir değişikliği hayata geçirecek. Yeni sistem Bağ-Kur'luların 9000 prim günü 7200 prim gününe düşürmeye odaklanıyor.

Emeklilik sistemi değişiyor! Emeklilik için yaş ve prim şartında dikkat çeken değişiklik onay çıktı! - Resim: 1

Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte esnafın prim gün sayısının düşürülmesi konusu, 2. Torba yasa içerisinde yer alacak. Bu kapsamlı değişiklikle 1.1 milyon kişinin emeklilik yaşı önemli bir şekilde geriye çekilecek. İşte yeni emeklilik reformlarına dair detaylar.

Emeklilik sistemi değişiyor! Emeklilik için yaş ve prim şartında dikkat çeken değişiklik onay çıktı! - Resim: 2

 Bu düzenleme, emekli olan bireylerin aylık gelirlerini yüzde 20 oranında artırma potansiyeli sunacak.

Emeklilik sistemi değişiyor! Emeklilik için yaş ve prim şartında dikkat çeken değişiklik onay çıktı! - Resim: 3

EMEKLİLİK SİSTEMİ 2. TORBA YASADA OLACAK

İlk torba yasa ile emekli ve memur maaşları düzenlemesi yapıldı. 2. torba yasanın içinde Aile ve Gençlik Bankasının kurulması ve emeklilik için iki büyük reformun olması bekleniyor. Emeklilik reformu kapsamında atılacak ilk adımlardan biri Bağ-Kur'lular için olacak.

Emeklilik sistemi değişiyor! Emeklilik için yaş ve prim şartında dikkat çeken değişiklik onay çıktı! - Resim: 4

EMEKLİLİK YAŞI DEĞİŞİYOR

Peki yeni emeklilik modeli nasıl işleyecek? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem A Haber’e konu ile ilgili detayları anlattı. Erdem’in açıklamaları şöyle: