Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar?

Emeklililere her Kurban ve Ramazan Bayram'ında verilen bayram ikramiyeleri sonrası gündeme gelen Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. 100. yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin verilip verilmeyeceği emekli ikramiyesinin ne kadar olacağı SSK, Bağ-Kurluların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Tek seferlik düşünülen yılın 3. emekli ikramiyesi ne kadar, 5 bin TL mi? İşte ayrıntılar...

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar? - Resim: 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının yılın 3. ikramiyesi için çalışmalar yaptığı öğrenilmesinin ardından bu duruma ilişkin yaşanan son dakika gelişmeleri kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.  Emeklilere verilmesi düşünülen 29 Ekim 100. yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir çalışma yürüttüğü iddia edildi. Peki, "Emekliye ikramiye verilecek mi?

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar? - Resim: 2

29 EKİM'DE 5 BİN TL 100. YIL CUMHURİYETİ EMEKLİ İKRAMİYESİ VAR MI?

Emeklilere seyyanen bir zam mı yapılacak yoksa ikramiye mi verilecek? Tüm olasılıklar masada. İlgili kurumlar bu durumu istişare ediyor, durum analizi yapılıyor.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den açılama geldi. Kısa zamanda Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz ifadesini kullandı. Özellikle ciddi bir çalışma var vurgusu yaptı. Ekim ve kasım ayı gibi TBMM’ye gelebileceğini söyledi.

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar? - Resim: 3

Gözler 1 Ekim’de açılan Meclis’in ardından düzenlemeye çevrilmiş olacak. Pek çok düzenlemenin Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Ekim’in üçüncü haftasında kanuni düzenlemeler olacak. 3. haftasında bütçe maratonu başlıyor. Aralık ayı sonrası parlamenterleri yoğun mesai bekleyecek.

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar? - Resim: 4

EMEKLİLERE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Emekliye Cumhuriyet Bayramı'na özel 100. yıl ikramiyesi gündemdeki yerini aldı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma yapılması talimatı verdiği Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlıklara başladığı öğrenildi. Yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Tek seferlik ödenecek ikramiyenin 5 bin TL olması bekleniyor.