Emekli zammındaki 2 formül emekli maaşlarını artıracak! İşte son zam planları

Emekli maaşlarına yapılacak zamlarda gözler gelecek haberlere çevrilmiş durumda. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Milyonlarca emeklinin yanıt aradığı soruda önemli gelişmeler yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Emekli zammındaki 2 formül emekli maaşlarını artıracak! İşte son zam planları - Resim: 1

Emekli aylıklarında yapılacak zam konusunda ön plana çıkan 2 formül, emeklilere hem kök aylıklarını artıracak hem de en düşük emekli aylığı olan 7500 lirayı yükseltecek değişiklikler getirecek.

Emekli zammındaki 2 formül emekli maaşlarını artıracak! İşte son zam planları - Resim: 2

Emekli aylığında kök, taban maaş, refah payı gibi farklı hesaplamalar söz konusu olup 2 formül ön plana çıkıyor. Hem kök aylıkları artıracak hem de 7500 lira olan en düşük emekli aylığı ödemesini yükseltecek formül masada bulunuyor.

Emekli zammındaki 2 formül emekli maaşlarını artıracak! İşte son zam planları - Resim: 3

Birinci formülle Temmuz ayında olduğu gibi refah payı ile oransal bir artışla enflasyonla birlikte emeklilere ilave zam yapılmış olacak. İkinci formüle göre kök aylıklara yapılacak seyyanen artış yapılacak.

Emekli zammındaki 2 formül emekli maaşlarını artıracak! İşte son zam planları - Resim: 4

En düşük emekli aylığı 7500 liraya çıkarılmasına karşın 6 milyona yakın emeklinin kök aylığı bu tutarın altında kaldı. En düşük aylıktan başlayarak kök aylıkta kademeli bir artışa gidilmesi de seçenekler arasında bulunuyor.