Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı! Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'te

Milyonlarca emekli maaş zammı için bekledikleri Meclis'in açılmasını bekliyordu. Meclis yeni yasama dönemi mesaisine dün başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli dün yaptıkları açıklamalarda emekli maaşlarına zam konusunda yeşil ışık yaktılar. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam oranı söz konusu olacak.

Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı! Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'te - Resim: 1

Yeni yasama yılına dün başlayan Meclis gündemine de yılın son çeyreğinde ekonomiye ilişkin bazı düzenlemelerin gelmesi bekleniyor. Bunlardan en önemlisi de emeklilere yapılacak iyileştirme. Sabah’ın haberine göre, çalışanların ve emeklilerin taleplerine yönelik çalışmalar devam ederken gerekli düzenlemelerin son şeklini aldıktan sonra parti gruplarının ve milletvekillerinin gündemine gelmesi öngörülüyor.

Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı! Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'te - Resim: 2

Ekonomi yönetimi bütçe, Kalkınma Planı hazırlıklarını tamamlayacak, bütçe maratonunda bakanlık, kurumları bütçeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ardından Genel Kurul'da görüşülecek.

Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı! Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'te - Resim: 3

Refah payı çalışması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7 bin 500 lira üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emeklinin aylığına refah payı eklenmesine yönelik çalışmayı tamamlayacak.

Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı! Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'te - Resim: 4

Emekliye kademeli zam

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam oranı söz konusu olacak. Yani daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek.