Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedelini açıkladı

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçinde 890, yurtdışında 725 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedelini açıkladı

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçinde 890, yurtdışında 725 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'nde '2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu' tanıtım toplantısında konuştu. Erbaş, vekâletle kurban hizmetinin Türkiye'de müftülükler, yurt dışında ise büyükelçilikler, ateşelikler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütüldüğünü belirtti.

'Milletimizin vakfımıza olan güveni artıyor'
Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın kestiği kurbanların yurtiçinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, mültecilere, Kuran kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu coğrafyalardaki mazlum vatandaşlara ulaştığını söyleyerek, "2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfı'na emanet edilen 430 bin 8 hisse kurban yurtiçinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurtdışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiş ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. 2018 yılında vakfımıza vekalet verilen kurban sayısında bir önceki yıla göre 182 bin 809 hisse fark ile yüzde 76 oranında bir artış meydana gelmiştir. Bu sayı her geçen gün milletimizin vakfımıza olan güveninin arttığını göstermektedir" dedi.

'FETÖ müslümanların iyilik duygularını hain emellerine alet etti'
Erbaş, bu yıl yaklaşık 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiye'nin iyilik elini ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyerek, şöyle konuştu: "15 Temmuz hain darbe girişimi ile ifşa olan FETÖ ihanet şebekesi inancımız ve ibadetlerimiz konusunda çok hassas, dikkatli olmamız gerektiğini açıkça yeniden ortaya koymuştur. Zira söz konusu yapı bilhassa mali ibadetleri istismar ederek Müslümanların iyilik duygularını hain ve gizli emellerine alet etmiş, kurban ibadetini tam bir menfaat çarkına dönüştürmüştür. Topladığı zekat, sadaka gibi yardımları suiistimal ettiği, vekalet olarak aldığı kurbanları yerine getirmediği, başka ülkelerde menfaatleri için lobi faaliyetlerine, toplantı ve gezi etkinliklerine milletimiz ve memleketimiz aleyhine çalışan merkezlere peşkeş çekerek harcadığı acı bir şekilde ortaya çıkarılmıştır."

Yurt içinde 890 TL, yurt dışında 725 TL
Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yolu ile kurban kesim bedellerini belirlediklerini ifade eden Erbaş, şunları söyledi: "Yapmış olduğumuz hesaplamalar neticesinde yurtiçi fiyatını 890 TL, yurtdışı fiyatını ise 725 TL olarak belirledik. Vatandaşlarımız hem kurban vekaletlerini vermek hem de yurtiçi ve yurtdışında her anlamda yürüttüğümüz iyilik seferberliğine destek olmak için 'tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden online olarak bağış yapabilirler. Bu yıl ilk kez android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamasından da bağışlarını gerçekleştirebilirler."

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...