BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.437,95
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

16 yaşındaki Arda Güler Fenerbahçe taraftarından alkış aldı Serdar Dursun'la ilginç diyalog

Fenerbahçe ile Hatayspor'un kozlarını paylaştığı Süper Lig'in 26. hafta maçında Arda Güler'in performansı dikkat çekti.

Abone ol

Teknik direktör İsmail Kartal’ın altyapıdaki oyunculara önem verdiğini ve mücadelelerde şans vereceğini açıklamasının ardından kadroda önemli değişiklikler yapıldı.

Kasımpaşa’dan sezon başında sarı-lacivertli ekibe dahil edilen ve altyapıda görev alan Çağtay Kurukalıp, Atakaş Hatayspor maçında şans buldu. Süper Lig’de ilk kez görev alan Çağtay, mücadeleye ilk 11’de başladı.

Arda Güler ise ilk kez 11’de yer aldı. Maç öncesinde Arda Güler’e tribünlerden destek gelirken, taraftarlar genç oyuncu lehine tezahüratlarda bulundu. Arda ise taraftarlara alkışlayarak karşılık verdi.

"Sen mi vuracaksın ağabey?"
Karşılaşmanın ilk yarısından kaleye 28 metre uzaklıkta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arda Güler'in, Serdar Dursun'a "Sen mi vuracaksın ağabey?" şeklindeki sorusu ekranlara yansıdı. Serdar Dursun'un kullandığı frikikte top kaleci Munir'de kaldı.

Performansı dikkat çekti
2005 doğumlu Arda Güler, ilk 45 dakikada en çok ikili mücadele kazanan oyuncu(11), en çok adam geçen oyuncu(4), en çok top kapan oyuncu(3), en yüksek pas isabet ortalamasıyla oynayan oyuncu(%95.8) oldu.

Serdar Dursun ıslıklandı
Fenerbahçe'nin ikinci devrede kazandığı penaltıda bir kez daha topun başına Serdar Dursun geçti. Sarı-lacivertli taraftarlar, uzun süre Arda Güler tezahüratları yapsa da Serdar topun başından ayrılmadı. Bunun üzerine tribünler ıslıklarla tepki gösterdi. Tepkilere karşın penaltıyı gole çeviren Serdar, takımını öne geçirdi.

Golün ardından Serdar Dursun ile Arda Güler, tribünlere yönelerek birlikte sevindiler.

İki pozisyona açıklık getirdi
Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Serdar Dursun, "Arda ve Çağtay, mükemmel oynadılar. 'Sakin olun, size yardım edeceğiz' diye onlarla çok konuştuk. İnşallah üstüne koyacaklar. Sahada abilik diye bir şey yoktur. Frikikte sağ ayak daha iyiydi, ondan vurdum. Penaltıda da ilk ben yazılmıştım, o sebeple." dedi.

Arda Güler'den maç sonu açıklama
Maçın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Arda Güler, "Tam 3 yıl önce bugün Fenerbahçe’min kapısından içeri girmiştim. İlk günden beri hayallerini kurduğum forma ile bugün sahada ilk kez 11’de sahaya çıkmak büyük bir gurur benim için. Hayallerim için çok çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğim..." dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Sıla Şentürk'ün ailesi katil Hüseyin Can Gökçek ile o konuşmayı ilk kez açıkladı
Foto Galeri Sıla Şentürk'ün ailesi katil Hüseyin Can Gökçek ile o konuşmayı ilk kez açıkladı Galeriye Gözat