Deniz Zeyrek'ten bomba kabine kulisi: Soylu, Albayrak, Gül ve Pakdemirli gidecek mi?

Sözcü gazetesi yazarlarından Deniz Zeyrek, kabine değişikliği iddialarıyla ilgili kulislerde olan bitenleri, konuşulanları bugünkü "“Sen bildiğin yolda devam et”" başlıklı köşe yazısında okurları ile paylaştı.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra kabine değişikliği gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York temaslarının ardından kabine revizyonu için düğmeye basacağı konuşuluyor.

Kimler gidiyor kimler kalıyor?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "kulağı delik" bir gazeteci arkadaşının "sağlam" ve "etkin" dediği kaynağından aldığı kulis bilgileri köşesinde paylaştı:

“Binali Yıldırım Başkan Yardımcısı olacak. Kültür/Turizm, Milli Eğitim, Sağlık ve Tarım bakanları kesin gidecek. Ekonomi Bakanı ortada. İçişleri, Savunma, Adalet bakanları kalıyor.”

Abdulhamit Gül'e Erdoğan'dan destek

Son zamanlarda Adalet Bakanı ve bazı medya organlarında yazarlık yapanlar arasında "yargıda FETÖ" tartışmaları yaşanmıştı. 

Adalet Bakanı Gül'ün geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin edindiği bilgileri Deniz Zeyrek yazısında aktardı:

Hem AK Parti'de hem Beştepe'de, “bazı kesimler, olası bir kabine değişikliğinde o bakanlar (Adalet, İçişleri, Savunma) kabine dışında kalsın diye değişik yollara/yöntemlere başvuruyor” görüşü hakim.

Peki, böyle bir ayrışma varsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi tarafta durur?

Örneğin, FETÖ ile mücadelede yetersiz kaldığı ima edilen Abdulhamit Gül'ün mü, yoksa Gül'ün “maklubeye kaşık sallayanlar” diyerek meydan okuduğu suçlayıcıların mı?

Dün bu konuyla ilgili üç görüşme yaptım ve şu bilgiye ulaştım:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı tartışmaları ve iddialar konusunda hem Adalet Bakanı Gül'den hem başka kaynaklardan çok detaylı bilgiler aldı ve Gül'e ‘sen bildiğin yolda yürü' diyerek destek verdi.”

Gül'ün, kendisine yönelen salvolara karşı “net ve sert” bir tavır ortaya koymasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği bu desteğe bağlayabiliriz.

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı için tıklayınız...

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!