Davutoğlu ve ekibi 'ihraç kararının' ardından ne yapacak?

Ahmet Davutoğlu ve 3 ismin AK Parti'den ihraç kararı kulisleri hareketlendirdi. Davutoğlu ve ekibinin bugünlerde ne yapacağını Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi kaleme aldı.

Davutoğlu ve ekibinin AK Parti'den ihraç kararıyla disipline sevk edilmelerinin ardından "şimdi ne olacak?" sorusu gündeme geliyor. 

Davutoğlu ve ekibinin durumu şimdilik şöyle: "Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, parti tüzüğünün 117. maddesine göre Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’ya ihraç kararını tebliğ edecek. Önemli bir ayrıntı var. Davutoğlu ve arkadaşlarının “tedbirli” olarak ihracı istendiği ve suçlar basın yoluyla işlendiği için 119. maddeye göre işlem yapılacak ve savunmalarını 1 hafta içinde yapmaları istenecek. Bu arada “tedbirli” oldukları için partiyle ilgili hiçbir faaliyete katılamayacaklar."


Abdulkadir Selvi, Davutoğlu ve ekibinin yol haritasını da kısaca özetledi. Kasım'da partilerini kurup tabelalarını asacaklar diyen Selvi, yakın zamanda da "dörlü takrir" yayınlayabileceklerini belirtti. 

Nedir bu dörtli takrir?

Abdulkadir Selvi onu da kısaca şöyle özetledi: 

Bugün bir araya gelip nasıl bir yol izleyeceklerini kararlaştırmaları bekleniyor. Tek tek savunma yapmak yerine kamuoyuna dönük “dörtlü takrir” yayınlamayı tartışıyorlar. İhracı istenenler 4 kişi. Ancak buradaki dörtlü takrir vurgusu önemli. CHP’den ayrılıp DP’yi kuran Celal Bayar ve arkadaşları dörtlü takrir yayınlamışlardı. O çağrışımın yapılmasını istiyorlar. Kasım ayında ise partilerini kurup tabelalarını asmayı planlıyorlar.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi