BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.474,99
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'ı uyardı! 'Kaşınmaya devam ediyorlar' diyen Çavuşoğlu: Türkiye'nin husumeti vahimdir

S-300'lerle Türk F-16'larına radar kilidi atan Yunan güçleri, geçtiğimiz gün, Ege'de ticari Türk gemisine ateş açtı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son yaptığı açıklamada Yunanistan'a yönelik 'Herkes aklını başına alsın. Tahriklere devam etmeyin. Türkiye’nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın' dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Milli Mücadelede Son Kale Haymana Etkinliği, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu"na katıldı.

Haymana’nın Türk tarihinde birçok kez merkezi bir rol oynadığını söyleyen Çavuşoğlu, “6 asır önce kuruluşa can veren bu ruh 6 asır sonra kurtuluşa can verdi. 13 Eylül 1683’te Viyana’da başlayan çekilme 13 Eylül 1921’de Sakarya Zaferiyle bu topraklarda durduruldu. İşte biz dış politikamızı hem kuruluşa hem de kurtuluşa can veren bu ruhtan aldığımız ilhamla yürütüyoruz." dedi.

"Kötü gözlere karşı her an teyakkuzdayız"

Çavuşoğlu, "Diplomasimizi girişimci ve insani olarak niteliyoruz. Bir yandan girişimci dış politikamızla hak ve çıkarlarımızı her platformda artıyoruz ve koruyoruz. Etrafımız ateş çemberiyken kötü gözlere her an teyakkuzdayız. Kahraman ordumuzla, savunma sanayimizle, uzaya gönderdiğimiz uydularımızla güvenliğimiz emin ellerde" diyerek devam etti.

"Gözler bize çevriliyor"

Türkiye’nin artık yalnızca bölgede değil küresel düzeyde barış ve refaha katkı sunacak projelerinin olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Dünyanın neresinde bir kriz olsa gözler bize çevriliyor” dedi.

"Yunan kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor"

Milli Mücadele'de son kalenin Haymana toprakları olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Kadim Türk yurdu Anadolu’yu Yunan mezaliminden kurtardığımız yer burasıdır. Bugüne geldiğimizde biz Ege’nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım derken Yunan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor.

Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan’a bir uyarıdır. 

"Aynı sarsılmaz imana sahibiz"

Yıllar sürmüş savaşlardan yorgun düşmüş Türk ordusu milletiyle ve imanıyla bu büyük imtihanı başarıyla vermiştir. Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı sarsılmaz imana sahibiz.”

"Türkiye’nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir"

Yunanistan’a uyarıda bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan’a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin. Çünkü Türkiye’nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
'Sürtünmeye başladı' deyip anlattı! İBB'de taciz skandalında yeni detaylar ortaya çıktı
Foto Galeri 'Sürtünmeye başladı' deyip anlattı! İBB'de taciz skandalında yeni detaylar ortaya çıktı Galeriye Gözat