Küresel ısınmaya karşı çözüm bulunmuş olabilir! Kutuplar yeniden dondurulacak

Küresel ısınma sadece bizim ülkemiz için değil dünya için genel bir problem. Bu kapsamda bilim insanları farklı çözümler arıyor.

Küresel ısınmaya karşı çözüm bulunmuş olabilir! Kutuplar yeniden dondurulacak

Küresel ısınma günden güne ciddi bir problem olma yönünde ilerliyor. Bu kapsamda bilim insanları da ellerinden geleni yapmaya başladılar. Bilim insanları şimdi, kuzey ve güney kutuplarını yeniden dondurmanın iklim krizini kontrol etmenin bir yolu olabileceğini öne sürdüler. 

Yale Üniversitesi'nde Wake Smith tarafından yürütülen yeni bir çalışmada, araştırmacılar, uçaklardan atmosfere püskürtülen aerosol parçacıklarının, güneş ışığını kısmen engelleyerek buz kaybını tersine çevirebileceğini ve bunun sonucunda buz direklerini soğutabileceğini öne sürdüler.

Küresel ısınmaya karşı çözüm bulunmuş olabilir! Kutuplar yeniden dondurulacak

Küresel ısınmaya karşı çözüm bulunmuş olabilir! Kutuplar yeniden dondurulacak - Resim : 1

Bilim insanları bunun, buzun erimesini yavaşlatarak yükselen deniz seviyeleri sorununu yönetmeye yardımcı olabileceğine inanıyor. Konsept stratosferik aerosol enjeksiyonu (SAI) olarak adlandırılıyor ve yılda 10 milyar sterline mal olacak, ancak araştırmacılar iklim kriziyle mücadele için diğer yöntemlerden daha az maliyetli olacağını söylüyor. Çevresel Araştırma İletişimlerinde ortaya konan plan, bunu başarmak için yılda yaklaşık 175.000 uçuş yapılması gerektiğini ve atmosfere tonlarca karbondioksit saldığını belirtiyor.

Ancak çalışmayı yöneten Bay Smith, planın iklim krizinin nedenini değil, yalnızca bir belirtisini tedavi edeceği konusunda uyarıyor. Çalışma, atmosfere salınacak sera gazı sayısı nedeniyle tartışmalı olarak kabul ediliyor. Ancak plan, çoğu bilim insanı tarafından da destekliyor. Dünyamızı olumsuz anlamda etkileyen küresel ısınmayla mücadele bilim insanları tarafından önemsenen bir konu haline geldi.