Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Davutoğlu ve Babacan yorumu: AK Parti bir çınardır. Düşen yaprak eski yerine dönmez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için 'AK Parti bir çınardır. Biliyorsunuz, yapraklar hazan mevsiminde dökülür. Bizim hazan mevsimimiz yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. Düşen yaprak bir daha eski yerine dönmüyor.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Davutoğlu ve Babacan yorumu:  AK Parti bir çınardır. Düşen yaprak eski yerine dönmez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cenevre'de Birleşmiş Milletler'in bir salonunda gazetecilerin soruları yanıtladı.

Bir gazeteci Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a ilişkin soru sorarken “AK Parti çınarından kopan yaprak” benzetmesi yaptı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Erdoğan'ın açıklamalarını köşesinde aktardı.

İşte Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları:

"Düşen yaprak dönmez!"

‘Çınardan kopan bir yaprak' dediniz... AK Parti bir çınardır. Biliyorsunuz, yapraklar hazan mevsiminde dökülür. Bizim hazan mevsimimiz yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. Şimdi onların durumu o. Külliye'ye geldiğiniz zaman çınarlarımızın yapraklarını döktüğünü ama 4-5 ay sonra yine yeşillendiğini göreceksiniz. Düşen yaprak bir daha eski yerine dönmüyor. Biz bunu trenden inenler olarak anlatmıştık.

"Herkes yoluna!"

Arkadaşlarıma hep söylüyorum: “Asla gündemimizde olmamalı. Herkes yoluna!” Biz zaten “Durmak yok, yola devam” diyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz.

"Orada mevcut"

Sadece bir şeyi söylemek herhalde yeterlidir: Özellikle başbakanlık, genel başkanlık görevini bıraktığı zaman bu arkadaşlardan birinin yaptığı konuşmayı dinlemişseniz veya dinlerseniz her şey orada mevcut.

(Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı bırakırken söylediği “Ben kaderimi AK Parti'nin kaderine bağladım. Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim” şeklindeki sözlerine gönderme yapıyor).

"Sıkıntımız yok"

Biz yol arkadaşlarımızdan, teşkilatımızdan memnunuz, sıkıntımız yok. Çok daha kararlı bir şekilde kongrelerimize hazırlanıyoruz. Kongrelerimizi yapıp, bu kongrelerde gelen arkadaşlarımızla da inşallah 2023 seçimlerine gireceğiz.

"Kaçını hatırlıyorsunuz?"

Biliyorsunuz, bundan önce de bu işi yaşadık. Üstelik de grup kuracak şekilde ayrıldılar. Ben burada sorsam, kaç tanesinin ismini kaçınız hatırlarsınız? Mesele bu. Onun için biz gündemimizi bunlarla meşgul etmiyoruz. Bizim yapacak çok işimiz var. Biz onlara bakalım.

Ahmet Hakan'ın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı