Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 yılını Ağrı İshak Paşa Sarayı yılı ilan edecek mi? Abdulkadir Selvi yazdı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 2020 yılının Ağrı İshak Paşa Sarayı yılı olması ile ilgili AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu ilettiğini, Erdoğan’ın birkaç soru sorduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 yılını Ağrı İshak Paşa Sarayı yılı ilan edecek mi? Abdulkadir Selvi yazdı

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi 2020 yılının “Ağrı İshak Paşa Sarayı yılı” ilan edilmesi için harekete geçti. Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'nin köşesine taşıdığı bilgiye göre Ekrem Çelebi, İshak Paşa Sarayı’nın daha çok tanınması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüştü.

İşte Ağrı’nın son günlerdeki en önemli konusu olan Turizmde 2020 yılı ile ilgili Ekrem Çelebi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diyaloglarını anlatan o yazı. 

 
2019 yılı Göbeklitepe yılıydı. Çok başarılı oldu. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de 2020 yılının “Ağrı İshak Paşa Sarayı yılı” ilan edilmesi için harekete geçti. Ekrem Çelebi, İshak Paşa Sarayı’nın daha çok tanınması, Ağrı’nın terörle değil turizmle anılması için büyük bir çaba içine girdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ağrı’yı ziyaret etmesini sağladı. 

Ağrı'ya 1 milyon turist gelir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la NATO zirvesi için İngiltere’ye hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda görüşüp 2020 yılının Ağrı İshak Paşa Sarayı yılı ilan edilmesini talep etti. “Sayenizde bölgede terörü yendik, şimdi de bölgenin terörle anılmaması için buna ihtiyacımız var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl Ağrı’ya kaç turistin geldiği, 1 milyon turiste ulaşıp ulaşamayacakları gibi sorular yöneltti. 

Ağrı Dağı 2020'de turizme açılacak

Ekrem Çelebi, İshak Paşa Sarayı yılı ilan edildiği takdirde Ağrı Dağı’na tırmanışın yeniden başlayacağını anlattı. “Ağrı Dağı tırmanışa kapalı. Ancak İçişleri Bakanımız Ağrı’daydı. Kendisine konuyu anlattık. Hemen talimat verdi. 2020’de Ağrı Dağı tırmanışa açılacak. İçişleri Bakanımızın da sözü var. İlkbaharda gelecek, Ağrı Dağı’nda piknik yapacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılının İshak Paşa Sarayı yılı ilan edilmesi önerisiyle yakından ilgilendiği için turizmi destekleyecek başka nelerin yapılabileceğini sordu. Emine Hanım da konuşmayı ilgiyle izliyordu. Ekrem Çelebi, bu lokasyonda olanları, “Hz. Nuh’un gemisi, Ağrı Dağı eteğindeki kuş cenneti, Alaska’dan sonraki en büyük meteor çukuru, Ahmed-i Hani Türbesi, Balıklıgöl, Aladağ balı” diye sıraladı. Erdoğan, işini ciddiyetle takip eden milletvekilini takdir etti ama henüz kararını açıklamadı. Şimdi Ağrı halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2020’yi İshak Paşa Sarayı Yılı ilan etmesini bekliyor.

Abdulkadir Selvi'nin tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!