CHP’den kumpas davalarında hayatını kaybedenler için ’şehitlik’ unvanı çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “FETÖ’nün darbe girişimine karşı sokağa çıkarak hayatını kaybedenler şehit sayıldığı gibi kumpas davalarında hayatını kaybedenlere de şehitlik unvanı verilmesi gerekiyor.” dedi.

CHP’den kumpas davalarında hayatını kaybedenler için  ’şehitlik’ unvanı çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “FETÖ’nün darbe girişimine karşı sokağa çıkarak hayatını kaybedenler şehit sayıldığı gibi kumpas davalarında hayatını kaybedenlere de şehitlik unvanı verilmesi gerekiyor. 15 Temmuz’da darbe girişimde bulunanlarla kumpas davalarını yürütenler aynı örgüt” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Altay, Ergenekon soruşturması ve davalarının FETÖ’nün yargı yoluyla Türkiye Cumhuriyeti’ni tahrip etmeye yönelik bir eylemi olduğunun ortaya çıktığını söyleyerek, ”FETÖ’nün darbe girişimine karşı sokağa çıkarak hayatını kaybedenler şehit sayıldığı gibi kumpas davalarında hayatını kaybedenlere de şehitlik unvanı verilmesi gerekiyor. 15 Temmuz’da darbe girişimde bulunanlarla kumpas davalarını yürütenler aynı örgüt” diye konuştu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı