CHP'den, Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı olayı ile ilgili suç duyurusu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki saldırı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve ilgili emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'den, Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı olayı ile ilgili  suç duyurusu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki saldırı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve ilgili emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve beraberindeki bir grup CHP'li, suç duyurusu dilekçelerini Ankara Adliyesi'nde savcılığa teslim etti. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Özkoç, Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve bazı emniyet yetkilileri hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.


Özkoç, saldırıya ilişkin ihmali bulunan kişiler hakkında hem CHP adına hem de CHP grubu olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu cenaze törenine katılmadan önce koruma polislerince emniyete bilgi verildiğini söyleyen Özkoç, buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürdü. Özkoç, şöyle konuştu:
"Emniyete bildirim yaptığını söylediğimiz kişi kimdir? Polis memurudur, yani kamu görevlisidir. Yalan söylüyorsa derhal hakkında işlem başlatılsın. Bunu nasıl tespit edebilirler? Koruma memuru, arama kaydını göstererek 'saat 10.03'te Ankara Emniyet Şube Amirliğini arayarak, oraya bildirdim' diyor. Ses kayıtları ellerinde mi? Ellerinde. O dakikada telefonla kim aramış biliniyor mu? Biliniyor. Gereğini yapsınlar."


Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da aleni bir şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini, ilgili yasa kapsamında suç işlediğini kaydetti.
 

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...