CHP'de İnceciler ve İmamoğlucular savaşı!

CHP içindeki bölünmeler gün yüzüne çıkmaya başladı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür "CHP’de İnce-İmamoğlucular savaşı" başlıklı yazısında daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında yaşanan rekabete Ekrem İmamoğlu'nun da İstanbul seçimlerini kazanmasıyla dahil olduğuna dikkat çekti..

İnce'nin katıldığı programdaki sözlerine İmamoğlu'nun reklamcısının cevabını köşesine taşıyan Övür parti içinde İnce'yi, Kılıçdaroğlu'nu ve İmamoğlu'nu destekleyen grupların olduğunu söyledi..

CHP'li Muharrem İnce'nin katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tekrar katılacağı sinyalini vermesinin parti içini karıştırdığına dikkat çeken Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "İnce'nin onu hesaba katmadan cumhurbaşkanlığı hayali kurması gerçekçi değil. Çünkü İmamoğlu da şimdiden gözünü 2023 seçimlerine dikmiş durumda. Öylesine dikmiş durumda ki, hem yakın dostu hem de reklamcısı Necati Özkan, hiç vakit kaybetmeden İnce'ye ince ayar verecek bir mesaj yollayarak uyarıyordu. Hem de sıcağı sıcağına yayın sürerken; "Dün dünde kaldı cancağzım. Artık mekanın yeni sahibi var" Bu açık uyarı dün CHP kulislerinde çok konuşuldu. Atılan twite gelen tepkiler de çok sertti. Kimi İmamoğlu'na "özür" çağrısı yapıyor, kimi de "Bi de İmamoğlucular türedi" gibi yeni tespitler yapıyordu." diye yazdı.

Öte yandan CHP tabanındaki savrulmalar partideki isimleri de şaşırtıyor ifadelerini kullanan Mahmut Övür, parti içindeki bir ismin kendisine siyaset üretmeden kahraman değiştirmenin doğru olmadığını söylediğini bildirdi.

Mahmut Övür'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

CHP'de başlayan kongre sürecinin nasıl seyredeceği merak edilirken, ilk işaret Muharrem İnce'den geldi; "Meydanlar dolacak, Muharrem İnce aday olacak. Bu böyle yarım kalır mı?"

Önceki akşam Habertürk televizyonunda bu beklentisini biraz da ayrıntılı bir biçimde anlattı. Gerçi zamanında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine daha çok var ama İnce'ye göre seçimler erkene alınacak, o da erken seçimde aday olacak. Ama bu iş o kadar kolay değil. Karşısında artık eskisinden çok daha güçlü bir Kemal Kılıçdaroğlu var. En zayıf döneminde bile İnce'ye geçit vermeyen Kılıçdaroğlu, bu kez hiç vermez. Tabi daha önemlisi, artık karşısında sadece Kılıçdaroğlu yok, İstanbul'u kazanan bir Ekrem İmamoğlu da var.

Üstelik o da İnce kadar hem hevesli hem de agresif. İnce'nin onu hesaba katmadan cumhurbaşkanlığı hayali kurması gerçekçi değil. Çünkü İmamoğlu da şimdiden gözünü 2023 seçimlerine dikmiş durumda. Öylesine dikmiş durumda ki, hem yakın dostu hem de reklamcısı Necati Özkan, hiç vakit kaybetmeden İnce'ye ince ayar verecek bir mesaj yollayarak uyarıyordu. Hem de sıcağı sıcağına yayın sürerken;

"Dün dünde kaldı cancağzım. Artık mekanın yeni sahibi var"

Bu açık uyarı dün CHP kulislerinde çok konuşuldu. Atılan twite gelen tepkiler de çok sertti. Kimi İmamoğlu'na "özür" çağrısı yapıyor, kimi de "Bi de İmamoğlucular türedi" gibi yeni tespitler yapıyordu.

Mahmut Övür'ün yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı