Cem Küçük 'Simit Sarayı gerçeğini' yazdı

Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini satın almak için Rekabet Kurulu'na başvurması ile tartışmalar başladı. Türkiye yazarı Cem Küçük Simit Sarayı'nın batmadığını fakat batsın diye bekleyenlerin olduğunu söyledi ve devlet bankasının bu girişiminin şirketi kurtarma çabası olmadığını belirtti.

Cem Küçük 'Simit Sarayı gerçeğini' yazdı

Türkiye yazarı Cem Küçük, Simit Sarayı'nın Türkiye'nin yerli ve milli sermayelerinden biri olduğunu yazdı ve "Simit Sarayı batıyor" diye yaygara koparıldığını bunun gerçeği yansıtmadığını vurguladı. 

Olayı araştırdığını ifade eden Cem Küçük, "Toplam borç nakdi ve gayri-nakdi 150 milyon dolar civarında, bunun 30 milyon doları da teminat mektubu. Simit Sarayı'nın ödeyemediği tek bir kredi yok. Çalışanlarına borcu yok. 12 bin aktif çalışanı var." diye yazdı ve Ziraat Bankası'nın bu girişiminin şirketi kurtarma çabası olmadığını söyledi. 'Neden böyle algı yapılıyor?' diye soran Küçük cevabını da kendisi verdi:

"Çünkü birileri Simit Sarayı gibi millî  şirketlerin batmasını istiyor."

İşte Cem Küçük'ün o yazısından bir kısım:

Simit Sarayı kadar başınıza taş düşsün

Simit Sarayı Türkiye'nin yerli ve millî sermayelerinden biri. Türklerin kendi içinden büyük markalar çıkaracağının kanıtı. 2015'te New York'taki dükkânında arkadaşlarımızla kahvaltı ettiğimizde acayip gururlanmıştık. Çok basit bir fikrin nasıl dünya çapında marka olduğunu en güzel örneği Simit Sarayı.
Tabii bu ülkede yapılan her güzel şeye başta muhalif yayın organları olmak üzere düşmanlık edenler var. Simit Sarayı batıyor diye yaygaraya hemen başlamışlar bile. Simit Sarayı'nın battığı yok ama ellerini ovuşturup pusuda batsın diye bekleyenler var.
Dün Cumhuriyet gazetesinde "Yandaşın Can Simidi" diye haber yapmışlar. Haberi okuyunca içeriğin Simit Sarayı'ndan çok Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın avukatlarıyla ilgili olduğunu görüyorsunuz. Haberde Simit Sarayı'nın borcunun 500 milyon dolar olduğu yazıyor. Ben bunu sordum araştırdım, işin aslı asla böyle değil.
Toplam borç nakdi ve gayri-nakdi 150 milyon dolar civarında, bunun 30 milyon doları da teminat mektubu. Simit Sarayı'nın ödeyemediği tek bir kredi yok. Çalışanlarına borcu yok. 12 bin aktif çalışanı var. Türkiye'nin gururu bir şirket. Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yaptığı da bağış ya da hibe değil. Şirketi kurtarma hiç değil.

(...)

Cem Küçük'ün tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...