Cem Küçük, "Nobel Ödülü ve komitedeki cinsel taciz iddiaları"nı yazdı!

2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke’ye verilmesine ilişkin Cem Küçük de bir değerlendirmede bulundu. Küçük, kimya, fizik gibi alanlarda doğru isimlere Nobel verildiğini ama edebiyat ve barışa gelince işin değiştiğini söyledi.

Cem Küçük, "Nobel Ödülü ve komitedeki cinsel taciz iddiaları"nı yazdı!

İki sahada Batı'nın işine gelenlere ödül verdiğini söyleyen Küçük, Peter Handke’ye ödül veren Nobel komitesinin geçen sene bu ödülü vermediğini hatırlattı. Meğer bunun nedeni de cinsel taciz ve rüşvet iddialarıymış...

Nobel Ödülü ve komitedeki cinsel taciz iddiaları

Dün Fuat Uğur, Nobel hakkında harika bir yazı yazdı. 1973’te Henry Kissinger’a Nobel verilmesini sorgulayan Uğur arka plandaki kirli ilişkileri de deşifre etmiş. Barack Obama’ya bile bu dünyada Nobel verildi. Obama bugünkü Suriye meselesinin baş sorumlusudur.
Kimya, fizik gibi alanlarda genelde doğru isimlere Nobel verilir ama edebiyat ve barışa gelince iş değişiyor. Özellikle bu iki sahada Batı tamamen işine gelenlere ödül veriyor. Tabii arada hak edenlere de verilmiyor değil. Bunların hepsi göz boyamadan ibaret. 
Aleksandr Soljenitsin, Nobel Edebiyat Ödülünü 1970’te aldı. O günden sonra bir daha Sovyetlere giremedi. Soljenitsin haklı veya değil ülkesini kötülediği için, Rus sistemi eleştirdiği için bu ödülü aldı. Yoksa asla alamazdı. Satre gibi Nobel verilip reddedenler de var. Satre bir dizi gerekçe sıralayarak 1964’te Nobel ödülünü reddetmişti. Nobel alıp ülkesinde çok sevilen edebiyatçılar da var, mesela 2005’te kazanan İngiliz edebiyatçı Harold Pinter gibi. Bilindiği gibi Nobel edebiyat bir yazarın bütün eserlerine veriliyor, tek bir eser dikkate alınarak değil.

Cem Küçük'ün tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar
Seçime giderken... Seçime giderken...
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak
Teşekkürler Teşekkürler
‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler