Cem Küçük, harekat sürecini değerlendirdi: Sözcü'ye bravo, Cumhuriyet'e yazık!

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Barış Pınarı Harekatı sürecinde yaptığı yayınlar nedeniyle Sözcü gazetesini tebrik etti. Cem Küçük, harekat sürecindeki yayınlarını beğenmediği Cumhuriyet gazetesine ise "yazık" diyerek yüklendi.

Barış Pınarı Harekatı sürecinde medyanın yayınlarını uzun uzun ele aldık. Birçok medya kuruluşu, yapyıkları yayınlarla alkışları hak ederken bazı yayın organları ise sınıfta kaldı. 

Bu durumu iki gazeteyi kıyaslayarak ele alan Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Sözcü gazetesini tebrik etti, Cumhuriyet gazetesini ise yerden yere vurdu. 

Barış Pınarı Harekatı başladığından beri devletin yanında duran haberler yapan Sözcü'yü öven Cem Küçük, Cumhuriyet gazetesi için "Cumhuriyet’e tepkiyi okurları vermelidir. Demokratik olarak PKK konusunda bile hükûmetin yanında duramayanlara ne desek boş!.." ifadelerini kulandı. 

İşte Cem Küçük'ün Sözcü'ye bravo, Cumhuriyet'e yazık! başlıklı yazısı:

Gazetelerin muhalif olması çok normal. Analarının ak sütü gibi helaldir. Kimse aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Zıt görüşler demokrasi için olmazsa olmazdır. Ama iş millî güvenliğe gelince o zaman kimin nasıl tavır aldığına bakılır.
Nitekim Barış Pınarı Harekâtı’yla ilgili olarak yapılan yayınlar çok önemliydi. Bazı gazetelerin zaten PKK ağızlı olduğunu biliyoruz. SDG üzerinden haberler yaparak Türkiye’yi işgalci olarak gösteriyorlar. Aslında yaptıkları aleni suç.
Bu minvalde mesela Sözcü gazetesinin yayınları önemliydi. Sözcü sıkı bir hükûmet muhalifidir. Hemen her gün hükûmet aleyhine haberler yapar. Barış Pınarı başladığından beri ise devletin yanında duran haberler yaptı Sözcü. Diğer konularda muhalifliğine devam etti ama harekatı destekledi. PKK’ya tavrını net bir şekilde gösterdi. Bu açıdan tebriği hak ediyor. Nasıl Sözcü’yü geçmişte eleştirdiysek övmesini de bilmek lazım. Yarın aksi bir durum olursa gene eleştiririz.
Gelelim Cumhuriyet’e. Orada değişen bir şey yok. 17-25 Aralık sürecinden beri izlediği yayın politikasını çok az değiştirdi. Cumhuriyet Vakfı yönetimi değişmesine rağmen gazete millî güvenlik konularında hâlâ ayak sürtüyor. Cumhuriyet gazetesinden hükûmeti övmesi istenmiyor. Barış Pınarı Harekâtı’nda devletin ve milletin yanında durmaları bekleniyor. Ama bunu yapmadılar.
Cumhuriyet’e tepkiyi okurları vermelidir. Demokratik olarak PKK konusunda bile hükûmetin yanında duramayanlara ne desek boş!..

Cem Küçük'ün tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi