Candaş Tolga Işık'tan Diyanet'e sert tepki: Çayı keki bırakın da 295 bin lirayı açıklayın!

Diyanet'in kamu spotuna yönelik eleştirilere, tepkilere bir yenisi daha eklendi. Posta yazarı Candaş Tolga Işık konuya farklı bir boyuttan bakarak "Sayın Diyanet İşleri Başkanı çayı keki bıraksın da bize bir zahmet şu 295 bin TL'yi açıklasın" dedi.

Candaş Tolga Işık'tan Diyanet'e sert tepki: Çayı keki bırakın da 295 bin lirayı açıklayın!

Diyanet'in "Telefonuna değil, eşinin yüzüne bak" kısa filmi için eleştiriler uzadı gitti... Konu tam kapandı derken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın  "Bir dakikalık kısa filme tahammül edemeyen kesimler var... Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. " yanıtı tartışmaları başka boyuta taşıdı. 

Posta yazarı Candaş Tolga Işık da Ali Erbaş'ın bu yanıtı üzerine sert çıktı.

Candaş Tolga Işık," Sayın Erbaş, bizim medeniyetimizde kadının erkeğe hizmet gibi bir “görevi” yok. Öyle bir “görev” varsa sizin zihniyetinizde var, medeniyetimizi bu işe karıştırmayın lütfen." ifadeleri ile tepki gösterdi.

Diyanet'in çok tartışılan video için 295 bin TL ödediği bilgisi paylaşan Candaş Tolga Işık "Sayın Diyanet İşleri Başkanı çayı keki bıraksın da bize bir zahmet şu 295 bin TL'yi açıklasın." dedi.

İşte Candaş Tolga Işık'ın "Çay, kek ve 295 bin lira!" başlıklı yazısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş o tuhaf kamu spotuyla ilgili eleştirilere dün cevap vermiş: “Kadın kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş... Buna bile tahammül edemiyorlar. Getirmeyecekmiş efendim! Öyle şey olur mu? Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Aile bağları bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor.”

Sayın Erbaş, bizim medeniyetimizde kadının erkeğe hizmet gibi bir “görevi” yok. Öyle bir “görev” varsa sizin zihniyetinizde var, medeniyetimizi bu işe karıştırmayın lütfen. Ayrıca kadını erkeğin hizmetçisi gibi gören bir kurumu aile sanmak ne sosyal ne duygusal ne de psikiyatrik açıdan mümkün.

Bu arada dün BirGün’den İsmail Arı’nın haberinden öğrendik ki, Diyanet çok tartışılan o video için 295 bin TL ödemiş. O videoyu piyasanın en kazıkçı yapımcısına çektirsen 30 bin TL'den fazla etmez. Sayın Diyanet İşleri Başkanı çayı keki bıraksın da bize bir zahmet şu 295 bin TL'yi açıklasın.

Candaş Tolga Işık'ın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu