BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  DÜNYA

İsrail katliama devam ediyor! Netanyahu'nun sözcüsü "Gazze'de bebekleri kimin öldürdüğünü bilmiyoruz' dedi

İSRAİL, Gazze'deki katliamlarına devam ederken işgal altındaki Batı Şeria'da da mülteci kamplarını basıp onlarca insanı katletti. Gazze'nin güneyindeki 4 mahallede "güvenliğiniz için burayı terk edin" bildirisi dağıtıldı. Netanyahu'nun danışmanı canlı yayında, Gazze'de katledilen bebekleri kimin öldürdüğünü bilmediklerini iddia etti.

Abone ol

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve mülteci kampına onlarca askeri araçla baskın düzenledi. İsrail ordusu kente birçok yönden saldırı düzenleyerek Cenin Mülteci Kampı'nı kuşattı. İsrail ordusuna ait helikopterler ve dronların uçuşu sırasında kentin birçok yerinde elektrik kesintileri yaşandı. Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Şabura Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırı sonucu ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. İsrail, Gazze'de öldürdüğü bebekleri kimin öldürdüğünün belli olmadığını iddia etti. İşte İsrail saldırılarının 43. günüde Gazze'de yaşananlar... 

EBU UBEYDE: DÜŞMAN KUVVETLERİNİ KOVALIYORUZ

  El-Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: Bugün; 9 İsrail askerini öldürdük, 2 askeri aracı imha ettik. Son dört günde 62 askeri aracı imha ettik. Sahadaki mücahitlerimiz düşman kuvvetlerini ve araçlarını sokaktan sokağa kovalıyor.

GAZZE'DEKİ ŞEHİT SAYISI 12 BİNİ GEÇTİ

 Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi, Telegram hesabından, saldırıların 42'nci gününde Gazze Şeridi'ndeki toplam ölü ve yaralı sayısı ile yıkıma ilişkin son durumu paylaştı.

Buna göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 12 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi; ölenlerden 5 binini çocuklar, 3 bin 300'ünü kadınlar oluşturdu. Saldırılarda 200 doktor, hemşire ve ilk yardım görevlisi, 22 sivil savunma çalışanı ve 51 gazeteci öldürüldü.

BM: İSRAİL'İN ÖNERİSİ SAVUNULAMAZ!

 BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk: İsrail'in Gazze'nin güneyinde 'güvenli bölge' olarak adlandırdığı öneri savunulamaz. Bölge ne güvenli ne de insan sayısı için uygun. İsrail işgalinin sona ermesi gerektiği açıktır. Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma haklarının güvence altına alınması elzemdir"

ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE ŞİFA HASTANESİ'NDE 2 GÜNDE 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Elektrik kesintisi nedeniyle hayati önem taşıyan tıbbi ekipmanların çalışmayı durdurması nedeniyle son 48 saatte farklı bölümlerdeki 24 hasta hayatını kaybetti" dedi.

Blinken: Gazze yeni bir İsrail işgaline uğramamalı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Hamas’ın hastanelerde, okullarda ve sivil yerleşkelerde insanların arasına yerleşerek herkesi tehlikeye attığını” söyledi. Blinken, savaşın bitmesinin ardından ABD’nin Gazze’de İsrail’i destekleyip desteklemeyeceği yönündeki soruyu ise “Desteklemeyeceğiz” diyerek cevapladı. Gazze’de İsrail’in yeni bir işgalinin olamayacağını ifade eden Blinken şöyle devam etti: “Tıpkı Gazze'nin terör saldırıları için bir platform olarak kullanılmaya devam edilemeyeceği gibi.”

DSÖ: Cenin’deki 6 sağlık görevlisi gözaltında

DSÖ Filistin Ofisi açıklamasında “DSÖ, Batı Şeria'da sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların artmaya devam etmesinden endişe duymaktadır. Bugün Cenin'deki İbni Sina Hastanesi'nden çıkan en az 6 sağlık görevlisi aranarak gözaltına alındı. Ayrıca 3 ambulansta arama yapıldı. 7 Ekim'den bu yana yalnızca Batı Şeria'da sağlık hizmetlerine 170'in üzerinde saldırı düzenlendi” ifadelerine yer verdi. DSÖ, sağlık çalışanlarının hedef olmadığını vurgulayarak sağlık çalışanlarını ve sağlık tesislerini korunması için çağrıda bulundu.

İsrail: Gazze'de bebekleri kimin öldürdüğünü bilmiyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Gazzeli çocuğu kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürdü.

MSNBC televizyonunda Mehdi Hasan'ın canlı yayında sorularını cevaplayan Regev'in, sivil ölümlere ilişkin rakamlarına güvenilmemesi gerektiğini savunması üzerine Hasan, "Kendi gözlerimle enkazdan çıkarılan birçok çocuk cesedi gördüm." dedi. Regev ise "Bunlar Hamas'ın görmenizi istediği fotoğraflar." diye konuştu.

Çocukları öldürdüğümüzü kabul etmiyoruz

Hasan'ın, "Gazze'de çocukları öldürdüğünüzü kabul ediyor musunuz? Yoksa inkar mı ediyorsunuz?" sorusuna Regev, "Hayır, kabul etmiyorum." yanıtını verdi. Regev, İsrail'in saldırılarında ölen Gazzeli çocukları kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürerek, "Her şeyden önce, bu insanların, bu çocukların nasıl öldüğünü bilmiyorsunuz." ifadesini kullandı.

İsrail bir mülteci kampını daha vurdu

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor. Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Şabura Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırı sonucu yaralanan Filistinliler, bölgeden uzaklaştırıldı.

Canlı yayında gazetecilere İsrail şiddeti

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da yine gazlı müdahalede bulundu. Bölgeden yayın yapan CNN Türk muhabiri Serdar Er, caddede Filistinlilerin olmamasına rağmen İsrail polisinin müdahalede bulunduğunu vurguladı. Er, İsrail polisinin basın mensuplarına hiç olmadığı kadar sert müdahalede bulunduğunu anlatırken, TRT Haber ekibinin de saldırıya uğradığı ve kameralarının kırıldığı öğrenildi.

Netanyahu sivilleri hedef aldığını kabul etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD televizyonuna İsrail ve Gazze’deki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Hamas’la yapılması beklenen anlaşmaya ilişkin, “Anlaşmaya kara harekatı öncesine göre daha yakınız. Kara harekatı ateşkes sağlanması konusunda Hamas üzerinde baskı oluşturdu. Rehinelerimizi alabilirsek geçici ateşkes yapacağız” dedi.

Gazze’de binlerce sivilin hayatını kaybetmesine ilişkin konuşan Netanyahu, her sivilin ölümünün bir trajedi olduğunu ve hiçbir sivil kayıp olmaması gerektiğini belirterek, "Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışacağız. Bunu en az sivil kayıpla yapmaya çalışıyoruz ama ne yazık ki başarılı olamıyoruz" dedi.

Filistin'de hayatını kaybedenlerin anısına 2 bin ayakkabı

İsrail'in saldırıların hayatını kaybedenler için Güney Kore'nin başkenti Seul'ün merkezindeki bir meydana 2 bin çift ayakkabı konuldu. Aktivistler tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapıldı. Aktivist Han Soo-young, "75 yıldan fazladır İsrail işgali sırasında Gazze Şeridi, Batı Şeria'da öldürülenleri simgeleyen ayakkabıların önünde duruyoruz. Bu ayakkabılar ölümlerin sadece rakamlardan ibaret olmadığını gösterecek" ifadelerini kullandı.

Cibaliye mülteci kampında çok sayıda can kaybı

Filistin Resmi Wafa haber ajansı, konut binalarını hedef alan saldırıda en az 18 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda sivilin de yaralandığını açıkladı.

Gazze'deki 4 kasaba için uyarı: Evlerinizi terk edin

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki en büyük kent olan Han Yunus'taki bazı mahallelerde oturanlara evlerini terk edip sığınaklara gitmeleri uyarısını yaptı. İsrail ordusunun dağıttığı duyurularda şunlar yazıyor: "Güvenliğiniz için oturduğunuz yeri acilen terk etmeniz ve sığınaklara gitmeniz gerekmektedir. Teröristlerin yakınında olan herkesin hayatı tehlikede olacaktır. Teröristler tarafından kullanılan tüm evler hedef alınacaktır."

İsrail askerlerinden Cenin'e baskın: Hastane kuşatıldı

İsrail askerleri gece Cenin kent merkezine ve mülteci kampına baskın düzenledi. Baskın sırasında İsrail askerleri ile silahlı Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı. Bu sabah yaklaşık 80 İsrail askerinin İbn Sina Hastanesi'ni kuşattığı öğrenildi. Hastanadeki sağlık görevlilerinden teslim olmaları istendi, avluda arama yapıldı. Sosyal medyaya düşen görüntülerde sağlık çalışanlarının elleri havada dışarı çıktığı görülürken Aljazeera bazı doktorların hastaneyi terk etmeyi reddettiğini bildirdi. Filistin haber ajansı Wafa ise iki sağlık çalışanının tutuklandığını duyurdu.

Mülteci kampı bombalandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

 İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına da gece boyu saldırıları sürdü. İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin Şeyh Rıdav, Tuffah ve Şucaiyye mahallelerine, Yafa Caddesi, Gazze kenti ve Nezzale bölgesine rastgele ateş açtı. İsrail'in, Deyr el-Belah'taki Bureyc Mülteci Kampı ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş bir grup insanı hedef alması sonucu ölen ve yaralananlar oldu.