Berat Albayrak'ın yerini koruduğu bir kabine değişikliği çoğu kişinin gözünde yok hükmünde olacaktır!

Gazeteci-yazar Murat Yetkin,"Ateş bacayı sarınca: Demirtaş’tan Davutoğlu’na, İmamoğlu’na dek" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kabinesinde değişikliğe gideceği iddiaları ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Berat Albayrak'ın yerini koruduğu bir kabine değişikliği çoğu kişinin gözünde yok hükmünde olacaktır!

Ekonominin üç çeyrektir küçüldüğüne dikkati çeken Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın "yerini koruduğu" bir kabine revizyonunun birçok kişinin gözünden "yok hükmünde" olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Şimdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sıkıntıyı aşmak için hem de “radikal” bir kabine değişikliği yapacağı konuşulmaya başlandı yeniden. Sözü uzatmanın alemi yok: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerini koruduğu, ya da etkin görevde kaldığı bir kabine değişikliği iç siyaset odaklarından dış yatırımcılara dek çoğu kişinin gözünde yok hükmünde olacaktır. Oysa Ankara’nın dinamikleri Erdoğan ve aile çevresinin, güçlü bir kurban vermeme ruh halinde olduğunu gösteriyor.

Ekonomi çok önemli. Üçüncü çeyrektir küçülüyor; her ne kadar TV’lere çıkmaya akredite yorumcular sırf küçülme demiş olmamak için “negatif büyüdü” gibi çarpıtmalar uydursalar da. Ücretler zamlara yetişemiyor, işsizlik artıyor. 

Ekonomide sıkıntı devam ederken Erdoğan’ın AK Parti hükümetinin hareket alanı başka alanlarda da daralıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınan belediye HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarıyla Diyarbakır’da buluşmasından iki gün sonra, önceki HDP eş-genel-başkanı Selahattin Demirtaş yasadışı örgüt kurma suçlarından tahliye aldı. Ama propaganda suçundan mahkum olduğu için bir süre daha cezaevinde tutulacak. Bunda 18 Eylül’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Demirtaş davasını görüşecek olmasının payı olduğu yorumları yapıldı. Ancak İmamoğlu’nun CHP ile HDP arasında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki HDP heyetiyle görüşmesi ardından kurduğu köprünün AK Parti’de yol açtığı rahatsızlık da ortada...

Murat Yetkin'in yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık