BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Ali Yasak'ın ifadesi ortaya çıktı! Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile Kadir Yasak arasındaki son diyalog

Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin tutuklu zanlılarından Ali Yasak'ın ifadesi ortaya çıktı. Ali Yasak, Kadir Yasak ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun arasında geçen son diyaloğu anlattı: Görüşmede Şafak Kadir'e hakaretler ediyordu. Ben en son duyduğum kadarıyla Kadir Şafak'a hitaben, 'Şafak Abi, sen benim arkamdan böyle böyle küfür mü ediyorsun?' dedi. Bunun üzerine Şafak daha çok şiddetli konuşmaya başladı ve Kadir'e ağır hakaretler ile küfretmeye başladı..."

Abone ol

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) eski yöneticilerinden ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i tutuklanırken 8'i serbest bırakıldı. 1 zanlı ise koronavirüs olduğu için hastaneye yatırıldı. Sulh Ceza Hakimi'ne çıkarılan zanlılardan tetiği çeken Ali Yasak'ın ifadesi ortaya çıktı. İşte Ali Yasak'ın ifadesine göre Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile Kadir Yasak arasındaki son diyaloglar...

Seccad Yeşil, 'Git bir bak problem olabilir' dedi
Ali Yasak ifadesine 26 Ocak tarihinde kardeşi Kadir Yasak ile buluşmaya gittiğini belirterek şunları anlattı: "Kadir'i göremeyince aradım ve nerede olduğunu sordum. O da bana balıkçılar çarşısının yanında bulunan tekelin yanında olduğunu ve arkadaşı Okan K.'yi gördüğünü söyleyerek, beni yanına çağırdı. 'Buradan beraber gideriz' dedi. Daha sonra ben belirtilen yere gittiğimde kapıda Seccad Y. İsimli şahsı gördüm. Bana Cunda Balık isimli yeri gösterdi. Seccad Y., Bana kardeşimin balıkçıda oturduğunu birileriyle konuştuğunu ve problem olabileceğini söyleyerek 'Git bir bak' dedi."

Kendisine 'Şafak Abi' olarak hitap ettim
"Ben içeri girdim, kardeşimin olduğu masaya oturdum. Masada Şafak Mahmutyazıcıoğlu, kardeşim, daha sonra medyadan öğrendiğim Serkan D. vardı. Kendimi tanıttım. Şafak'a Kadir'in ağabeyi olduğumu söyledim. Aralarında hararetli bir konuşma vardı. Ben konuya vakıf değildim araya girdim. Kendisine 'Şafak Abi' olarak hitap ettim. 'Aranızda bir sorun varsa sakince çözelim' dedim. Görüşmede Şafak, Kadir'e hakaretler ediyordu.

'Şafak Abi, sen benim arkamdan böyle böyle küfür mü ediyorsun?'
"Ben en son duyduğum kadarıyla Kadir, Şafak'a hitaben; 'Şafak Abi, sen benim arkamdan böyle böyle küfür mü ediyorsun? Bunun üzerine Şafak daha çok şiddetli konuşmaya başladı ve Kadir'e sesini yükseltmeye, ağır hakaretler ile küfretmeye başladı. Her ne kadar araya girmeye çalışsam da ilk anda başarılı olamadım. Şafak'ın Kadir'e küfür ederek parmak salladığını gördüm. O arada Kadir, Şafak'a bana hakaret, küfür etme dedi."

Ben Şafak'ı tutmaya çalıştığım sırada silah patladı
Tartışma esnasında Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Kadir'i sakinleştirmeye çalıştığını ve aralarına girdiğini belirten Ali Yasak şöyle devam etti: "Ben Şafak'ı tutmaya çalıştığım esnada silah patladı ve döndüğümde Kadir'in elinde silah gördüm. Şafak vuruldu ve yere düştü. Kadir ilk anda bir el ateş etti. Daha sonra Şafak yerdeyken başka bir şahsa daha bir el ateş ettiğini gördüm."

Şafak kilolu olduğu için ambulansa götürmek için sürükledim
"Ben bu süreçte Şafak'ı dışarıya çıkartıp ambulansı çağırmak istedim. Şafak kilolu olduğu için taşıyamadım. Ve sürükleyerek dışarıya çıkarmaya çalıştım. Buradaki amacım, ilk olarak Kadir ile Şafak'ı birbirinden uzaklaştırmak, dışarıya çıkardıktan sonra vale kulübesine haber verip, Şafak için 20-30 metre ileride bulunan taksi durağından araç çağırmalarını isteyecektim."

İnsanlar ambulansı arayınca sürüklemeyi bıraktım
"Daha sonra Kadir, Şafak'ı dışarıya çıkaracağım kapının oraya gelerek rasgele 2 el daha ateş etti. Bu mermilerden biri bana da gelebilirdi. Hayatımda daha önce hiçbir çatışmanın içerisinde bulunmadım. İnsanlar ambulansı aramaya başlayınca Şafak Mahmutyazıcıoğlunu çekmeyi, tam kapının önünde bırakıp Kadir ile birlikte oradan uzaklaştım."

Silahı boş mama poşetine koyup kayalıklara gömdüm

Daha sonrasında silahı Kadir Yasak'tan alarak oradan uzaklaştıklarını belirten Ali Yasak, "Daha sonra Kadir ile olay gecesi Yeşilyurt civarında sokaklarda gezdik. Sabah 9 gibi arkadaşım Batuhan A'yı aradım ve 'Dün gece Kadir bazı olaylar yaptı, kavga etti, işe gitmediysen gel beni dondurmacının ilerisinden al' dedim. Batuhan gelerek beni aldı. Batuhan'ın evine gittik. Kadir bu esnada halen sokaklarda geziyordu. Daha sonra medyadan konuyu duydum ve Şafak'ın vefat ettiğini öğrendim. Olay silahı bendeydi. Ben Batuhan'a kendimi kötü hissettiğimi ve hava almak istediğimi söyledim, o da bana her zaman kedileri beslediğini, kendisiyle dışarıya çıkabileceğini söyledi.
Kedi maması alarak Batuhan ile dışarıya çıkarak sahile gittik. Bana silahı gömmek için boş poşet lazımdı. Ancak Batuhan'ın haberi olmadığı için ben Batuhan'a bütün kedileri beslettim ve boş mama poşetini alıp, kayalıklara doğru ilerledim. Silahı belimden çıkartıp, poşete koyup kayalıkların arasında gömdüm. Batuhanın bundan haberi yoktu. Yakalandığım gün kendi rızamla kimse benden bir şey talep etmeden bu silahı kendim teslim ettim. Daha sonra tekrar Batuhan'ın evine döndük" dedi.

Medya baskısından ürktüğüm için teslim olmadım
Şüpheli Ali Yasak daha sonrasında kardeşi Kadir ile birlikte şüpheli Mehmet'in Büyükçekmece'deki evine gittiklerini ifade etti. Ali Yasak "Bu ana kadar halen Mehmet'in haberi yoktu. Daha sonra Kadir'i bu eve bırakıp alışveriş yapmak için Mehmet ile çıktık. Sonrasında eve dönerek yemek yaptık. Akşam saat 19:00-20:00 gibi Abdülkadir'i, Mehmet Sedat'ın telefonunda arayarak çağırdık, çünkü benim üzerimde telefon yoktu. Telefonu olay gecesi sabahında Batuhan'ın evinde unutmuştum. Abdülkadir geldi, Mehmet Sedat'ın evinde sıkıldık, daraldık. Gürpınar konaklarına Mehmet Sedat, ben, Abdülkadir ve Kadir ile birlikte Abdülkadir'in akrabası olan daha önce hiç tanımadığım Mehmet A'nın evine gittik. Bu aşamaya kadar halen Mehmet Sedat ve Abdülkadir olayı bilmiyordu. Mehmet A., Abdülkadir K. ve Mehmet Sedat öğlen 11:00-12:00 gibi evi terkettiler. Biz Kadir ile yalnız kaldık. Biz olayı söylemedik ancak bu evde istenmediğimizi hissetmiştik. Belki bu esnada olayı öğrenmiş olabilirler ama ben hiçbir şey söylemedim. Açıkcası olay ile ilgili bilgilerinin olabileceğini düşünmüyordum. İşleri olması sebebiyle evden çıkmışlardı. Evdeyken onlar çıkmadan önce kavga ettiğimi ve başımın belada olduğunu söylemiştim. Sonrasında polisler bizi yakalandı. Zaten ben bir gün sonra teslim olacaktım. Teslim olmamdaki sebep daha önce böyle bir durumda bulunmadım, ne yapacağımı bilemedim. Medya baskısından dolayı ürktüm, biraz vakit geçirip medya baskısı azalınca teslim olmak istemiştim" dedi.

Hakim 'neden kardeşini tutmadın?' diye sordu

Hakim Ali Yasak'a olay esnasında kardeşi Kadir Yasak'ın yaptığı eylemi engellemek amacıyla neden kardeşini değilde maktulü tuttuğunu sordu. Ali Yasak ise "Olayın şoku ile ben de tam olarak ne yaptığımı bilemedim. Aklıma gelen ilk şeyi yaptım. Amacım maktulün daha fazla zarar görmesini engellemekti. Başka bir niyetim yoktu. Kendisini sürükleyerek onun yaralanmasına veya ölümüne neden olacağını düşünemedim" şeklinde cevap verdi.