Bakan Işıkhan duyurdu tarih belli oldu! 5 bin liralık ikramiye emekliye ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz" ifadelerini kullanarak, 5 bin TL emekli ödemelerinden yalnızca emekli olanların yararlanacağını belirtmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir defaya mahsus gerçekleştirilecek 5 bin lira ikramiye ödemesinin ne zaman. yapılacağını duyurudu.

Bakan Işıkhan duyurdu tarih belli oldu! 5 bin liralık ikramiye emekliye ne zaman ödenecek? - Resim: 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir defaya mahsus gerçekleştirilecek 5 bin lira ikramiye ödemesinin emeklilere yaklaşık olarak Kasım ayının 15'ine kadar yapılacağını duyurdu

Bakan Işıkhan duyurdu tarih belli oldu! 5 bin liralık ikramiye emekliye ne zaman ödenecek? - Resim: 2

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verilmişti. Bu kapsamda kanunla, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi planlanıyor. 

Bakan Işıkhan duyurdu tarih belli oldu! 5 bin liralık ikramiye emekliye ne zaman ödenecek? - Resim: 3

Yaklaşık 12.2 milyon emeklinin bu ikramiyeyi Kasım ayında almaları bekleniyor.

Bakan Işıkhan duyurdu tarih belli oldu! 5 bin liralık ikramiye emekliye ne zaman ödenecek? - Resim: 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz" ifadelerini kullanarak, 5 bin TL emekli ödemelerinden yalnızca emekli olanların yararlanacağını belirtti.