Asgari ücret zammı için masada 3 formül var! Komisyonda bir ilk yaşanacak!

Asgari ücret zammında kulislerden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. TÜRK-İş'ten asgari ücret ile ilgili yeni açıklama geldi. Asgari ücret zammı için masada 3 formül var. Peki asgari ücret 2024 zammı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret zammı için masada 3 formül var! Komisyonda bir ilk yaşanacak! - Resim: 1

Temmuzda ara zam ile asgari ücret yüzde 34 artarak 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücret, aralık ayında 2024 yılı için yeniden belirlenecek. TÜRK-İş'ten asgari ücret ile ilgili yeni açıklama geldi. Asgari ücret zammı için masada 3 formül var.

Asgari ücret zammı için masada 3 formül var! Komisyonda bir ilk yaşanacak! - Resim: 2

Asgari ücret zammıyla ilgili belirsizlikler devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Asgari Ücret Tespit Komisyonu her yıl aralık ayında toplanarak işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında asgari ücreti belirleme sürecini başlatıyor. 

Asgari ücret zammı için masada 3 formül var! Komisyonda bir ilk yaşanacak! - Resim: 3

Asgari ücret her yıl aralık ayında işçi, işveren ve hükümetin 5'er kişilik temsilcilerinin yaklaşık 1 aylık çalışması sonucu uzlaşma yoluyla belirleniyor.

Asgari ücret zammı için masada 3 formül var! Komisyonda bir ilk yaşanacak! - Resim: 4

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üyelerinden birinin başkanlık ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu genellikle 3 iştişare, 1 karar olmak üzere 4 toplantı sonunda yeni asgari ücreti belirliyor.