Asgari ücret netleşti! 'Daha düşük olmaz' deyip net rakamı duyurdu!

Eylül ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte asgari üret için hesaplar yeniden yapılmaya başlandı. Temmuz ayında yapılan ara zam ile birlikte 11 bin 402 liraya yükselen asgari ücret Ocak 2024'te ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammında son durum.

Asgari ücret netleşti! 'Daha düşük olmaz' deyip net rakamı duyurdu! - Resim: 1

Memur zam oranın belli olmasının ardından emeklilerin ara zam mı var sorusu yanıtını beklerken eylül ayı enflasyonun belli olmasıyla gözler asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrildi. Yıl sonu enflasyon tahminine ve gelen son rakamlara dikkat çeken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, 2024 asgari ücret için rakam verirken; "Daha altında olma ihtimali yok" diye konuştu.

Asgari ücret netleşti! 'Daha düşük olmaz' deyip net rakamı duyurdu! - Resim: 2

Temmuz ayında yapılan düzenleme ile 11 bin 402 TL olan asgari ücrette gözler Ocak ayında yapılacak zamma çevrildi. Eylül ayı enflasyon rakamlarının dün itibariyle açıklanmasının ardından asgari ücret zammı için hesaplar yeniden yapılmaya başlandı. 

Asgari ücret netleşti! 'Daha düşük olmaz' deyip net rakamı duyurdu! - Resim: 3

Milyonlarca çalışan "2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken, uzman isim rakam vererek açıkladı.

Asgari ücret netleşti! 'Daha düşük olmaz' deyip net rakamı duyurdu! - Resim: 4

CNN Türk canlı yayınına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, açıklanan 3 aylık enflasyon rakamlarına dikkat çekerek "Asgari ücreti belirleyen unsurların başında, en önemlisi enflasyon rakamları geliyor. 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde enflasyon hesabı yapıldığında asgari ücret 11 bin 402 TL olmuştu." diye konuştu.