Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'tan AK Parti, MHP, CHP ve Babacan'a McKinsey uyarısı!

Abdurrahman Dilipak, AK Parti gibi MHP, CHP ve Babacan'ın partisinin de McKinsey'in tehdidi altında kalabileceklerine karşı uyarılarda bulundu.

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak 'Siyaset mühendisliği üzerine' başlıklı yazısında AK Parti, MHP, CHP ve Babacan'ın partisine uyarılarda bulundu. Dilipak, McKinsey'in AK Parti'yi dizayn etmeye çalıştığı gibi CHP ve Babacan'ı dizayn etmeye çalışacağını vurgulayarak 'Babacan dikkat etmezse birilerinin “Projesi” olması çok kolay!' ifadelerini kullandı. 

İşte Dilipak'ın yazısında kullandığı ifadeler:

Tamam, yeni senaryo belli oldu. Hedefte AK Parti ve tabanı var, AK Parti, içindeki AKP’liler eli ile yeteri kadar sekülerleştirildi. CHP eli ile laikleştirme olmadı ama, AK Parti ile bu konuda önemli mesafeler kat edildi. En son darbe aile üzerinden vuruldu.

Ha aklın gereği, imtihan anlamına sorumluluklarımızın farkına varmak için bazı şeyleri bilmemiz gerekiyor. Bakın sadece AK Parti tehdit altında değil. CHP de tehdit altında, MHP de.. “Babacan” eğer dikkat etmez ise birilerinin “Projesi” olması çok kolay! Bakın, AK Parti’yi dizayn etmeye çalışan McKinsey, bir yandan CHP’yi, öte yandan Babacan’ı dizayn etmeye çalışabilir yarın! Sonuçta iş iştir.

Şimdi planları şu: AK Parti ya daha liberal bir çizgiye çekilecek, ya da zayıflatılarak böyle bir yapı ile entegre edilecek. Daha önce FETÖ ile ilişkilendirilmiştik, sonra açık olarak MHP ile ilişkilendirildik ve Milliyetçi bir çizgiye çekildik, bu arada FETÖ’ye karşı Ulusalcı-Kemalist çizgide BÇG çevreleri ile yakınlaştırıldık. Bunlar durup dururken olmadı.

Sadece biz “ehlileştirilmiyoruz”. CHP de ehlileştiriliyor. CHP daha liberal bir parti olacak. İmamoğlu projesi aslında bu anlamda bir operasyondu. Yeni CHP daha az Kemalist, daha az laikçi, daha çok liberal ve dini tolerans konusunda daha hoşgörülü olacak. Atlantik ötesi “Beyaz patron” öyle istiyor.

Abdurrahman Dilipak'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi