AK Parti’de olanlar partinin geleceği açısından çok hayra alamet değil

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman "Neye seviniyorsunuz! Partinizin hafızasının kaybına mı!?" başlıklı yazısında AK Parti'de son dönemde meydana gelen istifa olaylarını sevinçle karşılayan AK Partilileri eleştirdi.

Yılman, son döneme damgasını vuran AK Parti'deki istifa olaylarını ele alarak özellikle partiye sonradan dahil olanların bu istifalar karşısında neredeyse sevinç çığlıkları attığını köşesine taşıdı.

Alpay Özalan’ın, Davutoğlu’nu küçümseyen ve aşağılayan bir paylaşımda bulunduğunu yazan Yılman bunun AK Parti içerisinde yeni bir durum olmadığını buna benzer sevinç gösterilerinin Abdullah Gül, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi AK Parti’nin ana kodlarına hakim isimlerin partiden kopma süreçlerinde de yaşandığını belirtti.

HaberTürk yazarı Yılman, partiden gidenlerin sadece Gül, Babacan, Davutoğlu, Atalay ve diğer isimlerin olmadığını; partinin ağır hafızasının, genetiğinin gittiğini ve bu kopuşlar nedeniyle kahrolunması gerektiğini vurguladı. 

Yılman'ın yazısının ilgili bölümü:

17 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'yle ilgili çok alışık olmadığımız gelişmeler yaşanıyor... Bu süreç nasıl devam eder, nerede biter şu anda kestirmem çok mümkün değil ama şunu söyleyeyim: Olanlar çok da hayra alamet değil partinin geleceği açısından.

Açıkçası bu konulara, “fitneci” şeklinde yaftalanmamak için çok girmek istemiyordum ama dün eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve
arkadaşlarının AK Parti’den istifa ettiklerini neredeyse sevinç çığlıkları atarak
karşılayanların içerisinde bir de partiye sonradan dahil olmuş eski futbolcu Alpay Özalan gibi AK Partili milletvekilleri olduğunu görünce bu konuda bir şeyler yazmam gerektiğine inandım.

Özalan’ın, Davutoğlu’nu alenen küçümseyen, aşağılayan; “AK Parti’den
kovulan Ahmet Davutoğlu, kovulduktan 1 hafta sonra ‘istifa ediyorum’ dedi. Fıkra bu kadar!” deyip bir de kahkaha emojisi koyarak attığı tweet en son baktığımda iki bine yakın paylaşım ve 10 bine yakın da beğeni almıştı.

Esasında AK Parti tarafında bu tür reaksiyonlar yeni değil.

Benim anlamadığım daha doğrusu garipsediğim bu tutum yeni değil elbette.

Mesela eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski bakanlardan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi AK Parti’nin ana kodlarına hakim, partide kuruluşundan bu yana yer alanların partiden kopma süreçlerinde de benzer sevinçli haller serglenmişti.

Yanlış anlaşılmasın söylediğim…

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı