Ahmet Hakan: Bu buluşmanın siyasi anlamı yok mu?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ve Pervin Buldan'ın bir araya gelişini değerlendirdi. Hakan, "İyi ama bu buluşmaların bir siyasi anlamı, bir siyasi mesajı, bir siyasi kaygısı yok mu?" diyerek açıklamada bulundu.

Ahmet Hakan: Bu buluşmanın siyasi anlamı yok mu?

Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun bir araya geldiği kare hakkında yorumda bulundu. 

Hakan bu fotoğrafa ‘beyaz’ ya da ’siyah’ yönünden bakmadığını ‘gri’ alanlarda dolaşmayı tercih ettiğini belirterek, “İnsani boyutu olan her türlü dayanışma, benim açımdan saygıdeğerdir. İnsani boyutun hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerektiğine inananlardanım. Bu açıdan bu tür buluşmalara hep hoşgörü çerçevesi içinde yaklaştım. Keskin, katı, bağnaz yorumlardan hep kaçındım” düşüncesini dile getirdi.

"İyi ama bu buluşmaların bir siyasi anlamı, bir siyasi mesajı, bir siyasi kaygısı yok mu? Olmaz olur mu? Tabii ki var. " diyen Ahmet Hakan CHP’nin oy açısından ihtiyaç duyduğu HDP’ye parti olarak çiçek uzatamadığını ve bu görevi Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu’nun üstlendiği görüşünü savundu.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı: 

BU fotoğraf cumartesi akşamı çekildi. Fotoğraftakiler şunlar: Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu... Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş... Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu... Ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu... Bu dört isim, Selahattin Demirtaş’ın metinlerinden oluşan bir tiyatro oyununda buluştular. Bu fotoğraf karesiyle ilgili “siyah” diyenler de var, “beyaz” diyenler de var. Bense gri alanlarda dolaşmayı tercih ettim. İşte gri alanlardan çıkardığım birkaç saptama:

Dilek, Selvi ve Canan hanımların Demirtaş’la dayanışma fotoğrafına dair


İnsani boyutu olan her türlü dayanışma, benim açımdan saygıdeğerdir. İnsani boyutun hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerektiğine inananlardanım. Bu açıdan bu tür buluşmalara hep hoşgörü çerçevesi içinde yaklaştım. Keskin, katı, bağnaz yorumlardan hep kaçındım.

*

Tiyatro vesilesiyle bir araya gelen bu isimler, bundan beş ay önce de bir buluşma gerçekleştirmişlerdi. O buluşmanın bir vesilesi yoktu. Yemek yenmiş, karşılıklı hediyeleşmeler falan olmuştu. Buradan çıkardığım sonuç şu: Demek ki düzensiz aralıklarla da olsa bu isimler buluşuyorlar ve buluşacaklar.

*

İyi ama bu buluşmaların bir siyasi anlamı, bir siyasi mesajı, bir siyasi kaygısı yok mu? Olmaz olur mu? Tabii ki var. CHP, oy açısından büyük ihtiyaç duyduğu HDP’ye parti olarak çiçek uzatamıyor. Demek ki bu görevi Dilek Hanım, Selvi Hanım ve Canan Hanım üstlenmiş durumda.

*

CHP neden parti olarak HDP’ye açıktan çiçek uzatamıyor? Bunun iki nedeni var: Gelebilecek tepkilerden ürküyor, bir... İYİ Parti’yi küstürmekten korkuyor, iki... İyi ama eşlerin buluşması tepki almaz mı? Tabii ki alır. Demek ki CHP, o tepkiyi “göğüslenebilir” olarak görüp değerlendiriyor.

*


Selvi Hanım, Canan Hanım, Dilek Hanım... Bu üç isim, CHP’nin HDP’yi ittifak içinde tutma politikasının ve diplomasisinin yumuşak gücü haline geldi gibi... Bu üç ismin Başak Hanım’la her buluşması, HDP’yi ittifak içinde tutma azminin bir göstergesi... Görebildiğim kadarıyla HDP de mesajı alıp kabul etmiş gibi...

Ahmet Hakan'ın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar
Seçime giderken... Seçime giderken...
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak
Teşekkürler Teşekkürler
‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler