Abdullah Gül'e yakın isimden Davutoğlu'nu kızdıracak yazı! Derdi kişisel hesaplaşma

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" ifadesine tepki gösterdi.

Fehmi Koru kendi sitesinde yayınladığı "Davutoğlu işte bunu yapmamalıydı.. Son açıklaması iyi hazırlanmış manifestosunun etkisini sildi süpürdü…" başlıklı yazısında Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kızdıracak sözler kaleme aldı.

Koru, “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" diyen Davutoğlu için Davutoğlu’nun derdinin kişisel bir hesaplaşma olduğunu savundu ve  Ali Babacan ve ekibinin Davutoğlu'nun aksine ülke sorunlarına çözümler için yönetime talip olduklarını iddia etti.

Fehmi Koru'nun dikkat çeken ifadeleri şöyle:

Davutoğlu’nun derdi kişisel bir hesaplaşma

Davutoğlu’nun derdinin kişisel bir hesaplaşma olduğu belli. Kendisinin göreve getirilmesini, partinin genel başkanlığı ile başbakanlığın önüne sunulmasını ‘hakkı’ olarak görüyor ve bir süre sonra aniden genel başkanlıkla birlikte başbakanlığın da elinden alınmasını içine sindiremiyor.

İçeriği bir tarafa, son çıkışının üslubu tam da bunu dışa vuruyor.

Oysa, Babacan ve kendisiyle birlikte hareket edenler, ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunlara çözümler üretebilmek, daha iyi ve daha çağdaş bir yönetişim anlayışını siyaset alanına taşımak ve ülke yönetimine talip olmak amacındalar ve baştan itibaren bunu vurguluyorlar.

Bu farklı yaklaşımlara bakıldığında, “Neden farklı çatılar?” sorusunun cevabı kolayca alınabiliyor: İki girişim birbirinden çok farklı hedeflere sahip de ondan… 

Gereksiz bir çıkış ve büyük bir siyasi hata

Acaba üstü kapalı sözlerini açacak ve ‘defterler’de yazılı notlarını kamuoyuyla paylaşacak mı Ahmet Davutoğlu?

Yoksa ileride Türkiye Cumhuriyeti tarihini yazacaklara malzeme sağlamak gibi bir niyeti de yok ve o sözler bir yerlere mesaj olsun diye mi söylendi?

İyi de neyin mesajı?

Gereksiz bir çıkış ve büyük bir siyasi hata bu.

Fehmi Koru'nun yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık