Abdulkadir Selvi'den Mazlum Kobani'ye gönderme! Bağdadi’ye söylüyorum, sözde general Mazlum sen anla

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD'nin operasyonu ile öldürülen DEAŞ lideri Bağdadi olayına ilişkin kaleme aldığı "Bağdadi öldü sırada kim var?" başlıklı yazısında Mazlum Kobani kod adlı teröriste göndermede bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Donald Trump'ın bu açıklaması akıllara, eski ABD Başkanı Obama döneminde El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü haberlerini getirdi.

Konuyu köşesinde değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "Ladin, İslamabad yakınlarındaki Abhottabad’da öldürüldükten sonra ayağına taş bağlanıp okyanusun dibine yollanmıştı. Ladin’i öldürüp El Kaide’yi gerileten ABD, sahaya IŞİD’i sürdü." diye yazdı.

Abdulkadir Selvi, Bağdadi ve Usame Bin Ladin üzerinden şu sıralar ABD'nin muhafazasında olan Mazlum Kobani kod isimli teröriste göndermede bulundu:  Trump'ın "General Mazlum" dediği Mazlum Kobani'ye seslenerek "ABD Ladin'i okyanusun dibine yolladı, Bağdadi'yi ortadan kaldırdı. Bağdadi’ye söylüyorum, sözde general Mazlum sen anla. Öcalan’ı da bize ABD vermişti." dedi.

Şimdi sırada kim var?

Abdulkadir Selvi yazısının devamında Donald Trump'ın seçim kampanyasında söylediği “IŞİD’i Obama kurdu, yardımcılığını da ezik Hillary Clinton yaptı” sözlerini hatırlatarak "Bağdadi’nin öldürülmesiyle birlikte DEAŞ, misyonunu tamamlamış oldu. Şimdi sırada kim var? Sahneye ABD yapımı hangi örgüt sürülecek?" dedi.

Belli ki birileri yedekte

Bağdadi'nin DAEŞ'inin temellerinin ABD’nin Bucca kampında atıldığını kaydeden Selvi " Liderini kaybeden DEAŞ’ın yaşaması zor. Trump da ifade etti. Bağdadi’nin yerine kimin geçeceğini ABD de biliyormuş. Belli ki birileri yedekte tutuluyor." öngörüsünde bulundu. 

Abdulkadir Selvi'nin tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi