Abdulkadir Selvi'den kulis: Erdoğan ABD’ye gidecek mi, gitmeyecek mi?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye gidip gitmeyeceği konusunda kulis aktardı. Abdulkadir Selvi, "Erdoğan orada ilişkilerde bir ilerleme sağlanacağı sonucuna varırsa, görüşme gerçekleşecek." dedi.

Abdulkadir Selvi'den kulis: Erdoğan ABD’ye gidecek mi, gitmeyecek mi?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, Erdoğan'ın ABD'ye gidip gitmeyeceği konusunda kulis bilgisi paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir yetkili ile görüşen Abdulkadir Selvi, "Gidip gitmeme konusunda değerlendirmelerini sürdürüyor ve bu konuda çok ciddi” yanıtını aldığını aktardı. 

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısı

ABD ile ilişkilerimiz her zaman inişli çıkışlı oldu ama bu kez yine ciddi krizlerden biri yaşanıyor. Ancak ABD’nin başında öyle bir başkan var ki, ben bugün kriz diye yazarım, yarın bir bakmışsınız krizin yerinde yeller esiyor.

Obama’nın ikinci döneminden itibaren Türk-Amerikan ilişkileri hiç iyi olmadı. Bir dönemler Obama’nın en çok konuştuğu liderler listesinin başında Erdoğan yer alıyordu. Ancak Obama’nın son iki yılı Türk-Amerikan ilişkileri açısından bir felaket oldu.

Erdoğan ile Trump ise iplerin en çok gerildiği anda devreye girip treni rayda tutmayı başardılar. Trump’ın ilk dönemiydi. Trump bütün kötülüklerin anası olarak gösteriliyordu. Erdoğan-Trump görüşmesinde heyette yer alan bakanlardan biri, “Aslında yanlış yapılıyor. Trump’ın Sayın Cumhurbaşkanımıza bir ilgisi olduğu anlaşılıyor. Erdoğan’ı güçlü bir lider olarak görüyor ve beğeniyor. O nedenle Cumhurbaşkanımıza uluslararası toplantılarda da önem verdiğini göstermekten kaçınmıyor” demişti.

(...)

Abdulkadir Selvi'nin tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı