Abdulkadir Selvi'den "Kılıçdaroğlu'na eleştiri ve madde madde Suriye Harekâtı"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın Türkiye'nin olası operasyonuna karşı harekete geçtiğini esir aldığı Arap ailelerin çocuklarını Fırat’ın doğusundaki sınıra yakın bölgelere yerleştirdiğini yazdı.

Sınıra yığınak yapan terör örgütünün, "ABD'nin verdiği 30 bin TIR silahı kullanacak "yönünde istihbarat alındığını kaydeden Selvi olası operasyonu madde madde yazdı. Selvi, Kılıçdaroğlu'nun operasyona ilişkin tavrını da eleştirdi. 

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yapmaya hazırlandığı askeri operasyon ve ABD'nin bölgedeki askerlerini çekme kararıyla ilgili olarak bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun harekata ilişkin tavrını sert sözlerle eleştirdi. 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

NEFESLER tutuldu. Suriye harekâtının başlaması bekleniyor. ABD Başkanı Trump’ın önce harekâta yeşil ışık yakan, sonra Türkiye’yi küstahça tehdit eden tweet’leri harekâtın kolay olmayacağını gösteriyor.

Fırat’ın doğusuna yapılacak harekât Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı harekâtlarıyla başlayan konseptin en önemli adımını oluşturacak. Hatırlarsanız Afrin harekâtı başlamadan önce türlü karanlık senaryolar yazılmış, Afrin bataklığında ne işimiz var denilmişti. Oysa bu operasyonlardan önce DEAŞ ve PKK’nın canlı bombaları Ankara’da, İstanbul’da, Gaziantep’te, Reyhanlı ve Suruç’ta patlıyordu. Madem Suriye bataklıktı, ABD, Rusya binlerce kilometre öteden niye geldi? Suriye bataklık olmaz mı, olur. Biz girdiğimiz için değil, tam aksine Afrin’e, Cerablus’a, El Bab’a, Fırat’ın doğusuna girmezsek olur. O zaman sınırımızda terör koridorunu kurarlar.

O nedenle “Türkiye Afrin’e girmesin” diyen Kılıçdaroğlu’nu eleştirmiştim. Şu günlerde ‘Yaverinin Sesinden Bir Başka Atatürk’ kitabını okuyorum. Efe Erginer’in yazdığı kitapta yaveri Cevdet Tolgay, Atatürk’ü anlatıyor. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi’nin Ankara Palas’a gittiği geceler Atatürk’e haber verilirmiş. Atatürk hemen Ankara Palas’a gider, Fransız sefiri masasına davet edip Hatay meselesinde baskı yaparmış. Atatürk’ün sefire “Hükümetine yaz! Hatay’ı alacağım. Bunun başka türlüsü yoktur. Hatay’ı alacağım” dediği anlatılıyor. Kılıçdaroğlu’nun koltuğunda oturduğu Atatürk hasta yatağından kalkıp Fransız ve İngilizlere gözdağı vermek için 19 Mayıs 1938’de Mersin’e gitmiş, saatler süren kutlamaları kabul etmişti. Bu güç gösterisi Fransız ve İngilizlerin Hatay konusunda Türkiye ile anlaşmaya varmalarında etkili olmuş, Hatay’ın anavatana katılması sağlanmıştı.

CHP Lideri’nin bir de zamanlama sorunu var. Türkiye’nin Suriye operasyonu için saatleri saydığı bir sırada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Tek bir partimiz vardır, o da al bayrak partisidir” diye tam destek verdiği bir sırada, CHP grubunda “Türkiye terör örgütlerine destek veriyor” diye konuştu. Terör örgütü kim? Türkiye, PKK-YPG’ye mi destek veriyor? Yoksa DEAŞ’a mı? ABD’nin PKK-YPG’ye verdiği 30 bin TIR silahı görmeden Türkiye terör örgütüne destek veriyor demenin ne anlamı var?

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...