Abdülkadir Selvi'den dikkat çeken yazı: Erdoğan’a karşı Erdoğan taktiğiyle

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Erdoğan’a karşı Erdoğan taktiğiyle" başlıklı yazısında Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın, Erdoğan ile mücadeleye girmeyeceğini iddia ederek Gül ve Babacan’ın Erdoğan’ın Necmettin Erbakan’a karşı uyguladığı stratejiyi izleyeceğini belirtti.

Selvi, AKP’nin 18. yıl dönümü etkinliklerinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değişim mesajlarını vereceğini söyledi.

Selvi, muhalefetin artık birleşerek AKP’ye alternatif oluşturabildiğini belirtti. Selvi yazısının son bölümünde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kurucusu olduğu AKP’den istifa ederek çalışmalara başladığını duyuran eski bakan Ali Babacan’ın, Erdoğan ile mücadeleye girmeyeceğini iddia etti. Selvi, Gül ve Babacan’ın Erdoğan’ın Necmettin Erbakan’a karşı uyguladığı stratejiyi izleyeceğini ifade etti.

Selvi'nin yazısında yer alan ifadeler şöyle:

AK Parti'nin zorlukları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın perşembe günü AK Parti belediye başkanları ve il başkanlarının katılacağı toplantıda “değişim” yönünde güçlü mesajlar vermesi bekleniyor. Çünkü AK Parti 18. yaşında iki sorunla karşı karşıya.

1- Yeni partilerin doğum sancısı.

2- Yeni bir söylem, yeni bir siyaset üretme ihtiyacı.

Kitlelerde değişim beklentisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan AK Parti bünyesinden doğacak olan iki partiyle mücadele etmek, diğer yandan da partisini günün şartlarına göre dönüştürmek için iki misyonu üstlenmiş durumda. Her ikisi de ciddiye alınması gereken bir durum. AK Parti’nin kendinden beklenen dönüşümü yapması, kurulacak yeni partilerden dahi önemli. Çünkü AK Parti’ye oy veren kitlede “Reis değişimi gerçekleştirecek” beklentisi yüksek. Doğrusunu söylemek gerekirse Erdoğan’ın 18. yıldönümü mesajı beni bu yönde umutlandırdı. 

Alternatif doğdu

Şurası unutulmamalı: Şimdiye kadar AK Parti’nin alternatifi yoktu. Artık alternatif var. İstanbul seçimlerinde bunun ne olduğunu gördük. Muhalefet birleşip bir alternatif oluşturabiliyor. 2023 seçimlerine bir de bu gözle bakmakta fayda var. Bu arada Erdoğan, kurulacak olan yeni partilerle mücadeleyi seçecek. Bu belli oldu. AK Partililerle bayramlaşma mesajında, “Birçok ayrılıklar, şunlar bunlar vesaire gibi kampanyalar içerisine girenler olabilir. Kardeşliğimizi böldürtmeyeceğiz”demişti. Rize’den başlayıp Konya ve Kayseri ile devam edecek olan teşekkür gezilerinde yeni parti kuracaklara yönelik mesajlarını sertleştirecek. Onları, ümmeti bölmekle ve davaya ihanetle suçlayacak.

Abdullah Gül ile Ali Babacan’ın ise Erdoğan’a karşı ince bir stratejiyle hareket edeceği söyleniyor. Bu konuda temel bir tercihte bulunmuşlar. Erdoğan’la mücadeleye girmeyecekler. Erdoğan’ın Erbakan’a karşı uyguladığı stratejiyi onlar da Erdoğan’a karşı uygulayacaklar: Erdoğan’ı eleştirmeden Erdoğan’la mücadele etmek.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!