Abdulkadir Selvi'den bomba kulis: Erdoğan, Ali Babacan ile görüşecek!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kurucusu olduğu AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan'la bir görüşme planladığını iddia etti.

Siyaset kulisleri hayli hareketli. Gözler yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nda.  AK Parti ise surda açılan gediği tamir etme peşinde. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partideki erimeyi önleme adına hamle hazırlığında olduğu konuşuluyor. AK Parti kulislerini takip eden Abdulkadir Selvi, "Barış Pınarı'na rağmen siyaset hareketli" başlıklı yazısında son gelişmeleri aktardı.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partilerini kuruluş aşamasına getirdiği bir sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütünleşme çabalarını arttırdığına dikkat çeken Abdulkadir Selvi, şaşırtıcı iddiayı okurlarıyla paylaştı.

"Davutoğlu ve Gül'den ziyade Erdoğan'ın Babacan'ın üzerinde durduğu anlaşılıyor" diyen Selvi, Erdoğan için "Ali Babacan'ı kazanmak için hamle yapıyor. Başarılı olur mu? Biraz zor gözüküyor. Ama bir yandan da yeni partilere karşı AK Parti teşkilatını motive etmeye çalışıyor" yorumunu yaptı.

İşte Abdulkadir Selvi'nin dikkat çeken yazısı:

AK Parti cephesinde ise birlik ve beraberliği güçlendirmeye yönelik bir çaba seziliyor. Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin kuruluş aşamasına geldiği bir sırada Erdoğan, bütünleşme çabalarını arttırdı. Daha önce görüştüğü Ali Babacan’ı birlikte çalışmaya ikna edemeyen Erdoğan’ın, önümüzdeki günlerde Babacan’la yeni bir görüşme yapmayı planladığı söyleniyor. Davutoğlu ve Gül’den ziyade Erdoğan’ın Babacan’ın üzerinde durduğu anlaşılıyor. O nedenle Ali Babacan’ı kazanmak için hamle yapıyor. Başarılı olur mu? Biraz zor gözüküyor. Ama bir yandan da yeni partilere karşı AK Parti teşkilatını motive etmeye çalışıyor. İzmir il teşkilatının toplantısına telefonla bağlanarak “Hiçbir şey sizi yılgınlığa itmesin. Bazı çatlak sesler veya safsatalar sizleri asla yılgınlığa itmesin. Bunların hepsi gider ama işin aslı burada kalır. Yedi düvel AK Parti’ye karşı bir gayretin içinde ama bizi asla koparamayacaklar. Gövdenin kökleri çok sağlam. Bu sağlam köklerle mücadelemizi sürdüreceğiz” diye seslenmişti.

Abdulkadir Selvi'nin tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık