Abdülkadir Selvi'den bomba kulis: Ali Babacan ve ekibi ne yapıyor?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracağı belirtilen yeni partiyle ilgili çalışmaların hızlandığını kamuoyunun önüne bir 'politika seti' ile çıkmayı hedeflediğini aktardı.

Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi yeni yazısında eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracağı belirtilen yeni partiyle ilgili çalışmaların hızlandığını kamuoyunun önüne bir 'politika seti' ile çıkmayı hedeflediğini aktardı. Selvi,

Selvi "Babacan partisi için verilen tarih, Cemil Çiçek’ten açıklama" başlığıyla yayımlanan yazısında "Abdullah Gül’ün Ali Babacan’ın başkanlığında kurduracağı partiyle ilgili ilginç bir süreç yaşanıyor" ifadesini kullandı.

"Yeni partinin sadece kuruluşunda yer alacak isimlerden ibaret olmayacağını" belirten Selvi yazısına şöyle devam etti:

Bir buçuk-iki yıl sonrasına göre hazır olmasını istedikleri isimler var. Neden bir buçuk-iki yıl sonrası? Seçimlerin 2023’e kalmayacağını düşünüyorlar. 

Bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerini ölçmeye çalışıyorlar. Erdoğan, yapacağı hamlelerle süreçleri etkileme gücüne sahip. Erdoğan şu ana kadar Gül, Babacan ve Davutoğlu’na kırgın olduğunu söyledi. “Ümmeti böleceksiniz” çıkışını yaptı. Yeni parti kuracakların “tarih olacaklarını” iddia etti. Onları ihanetle suçladı. Görünen o ki, Erdoğan ile yeni parti kuracaklar arasında kıran kırana bir mücadele yaşanacak.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...