Abdulkadir Selvi, 'İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı hesabını' böyle anlattı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP içerisinde yaşanan kavgayı ve 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı hesapları ele aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB seçimlerini kazandıktan sonra akıllara "Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?" sorusu gelmişti. Bu konuda sorulan hiçbir soruya hayır cevabı vermeyen Ekrem İmamoğlu'nun 2023'te yapılacak seçimlerde aday olma olasılığı yüksek. 

Fakat şu sıralar CHP'de yaşanan kavga bu durumu değiştirebilir.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, söz konusu kavgayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı hesaplarını ortaya seren bir yazı kaleme aldı. 

Selvi, yazısında Tansu Çiller örneği üzerinden İmamoğlu'na uyarılarda bulundu. 

İşte Abdulkadir SElvi'nin kaleminden Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı hesabı:

KAFTANCIOĞLU-İMAMOĞLU MÜCADELESİ

Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasını yürüten Necati Özkan’ın yazdığı ‘Kahramanın Yolculuğu’ kitabı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun tepkisi üzerinden tartışılıyor ama o buzdağının görünen yüzü. Çok derinde bir cumhurbaşkanı adaylığı kavgası yaşanıyor. Yanlış anlaşılmasın, Canan Kaftancıoğlu cumhurbaşkanı adaylığını düşündüğü için tepki gösterdi demiyorum. Kaftancıoğlu, seçim başarısının sadece kampanyayı yöneten ajansa ve Ekrem İmamoğlu’na fatura edilmesine karşı çıktı. Bunu yaparken de çok akıllıca hareket etti. Kılıçdaroğlu’nun, genel merkez yönetiminin ve CHP örgütleri ile “İstanbul ittifakı” adı altında HDP’nin hukukunu da korumaya özen gösterdi. Böylece onların desteğini de yanına almayı başardı. İkilinin mücadelesine İstanbul il kongresinde de tanık olacağız. CHP İstanbul İl Kongresi iki isim arasında güç savaşına sahne olacak.

İki isim arasındaki güç mücadelesinden rahatsız olduğu bilinen Kılıçdaroğlu, ayrıca cumhurbaşkanlığı kavgasının erken başlamasını da istemiyor. “Cumhurbaşkanı adaylığı için kimseye söz vermedim” diye açıklama yaptığı 24 Eylül 2019 tarihli yazımda, Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı tartışmasının başlamasını asla doğru bulmuyorum. Bugünden cumhurbaşkanlığını tartışmak doğru değil” sözlerine yer vermiştim.

Abdulkadir Selvi'nin tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi