BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  SAĞLIK

Bu şikayetleriniz varsa hacamat yaptırın! İşte her hastalığa şifa olan hacamatın mucizevi etkileri

Alternatif tıpta çok etkili ve çok tercih edilen bir tedavi yöntemi olan hacamat, birçok kişi tarafından birçok rahatsızlığa çare olarak görülüyor. Hacamatın saymakla bitmeyen şifalarını sizler için ayrıntılarıyla derledik. Eğer sizin de bu şikayetleriniz varsa, hacamattan alacağınız faydaları öğrendikten sonra şok olacaksınız.

Abone ol

Hacamat, alternatif tıpta hastalıkların tedavisi için sıkça tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Kelime anlamı emmek olan hacamat, vücudun önemli ve belirli bölgelerine yapılan vakum sayesinde kirli kanı vücuttan çeker ve rahatlatır. Hacamat kafa arkası, omuz, bel, bacak gibi vücudun birçok bölgesine uygulanabilir. 

Stresi önemli ölçüde azalan ve dolayısıyla panik atak tedavisinde de oldukça etkili olan hacamat, bunlarla birlikte nezle, grip ve üst solunum yolları ile ilgili tüm hastalıklarda da işe yaramaktadır. Ancak hacamat yapan kişinin, eğitimini almış olması ve işlem sırasında çok dikkatli olmak gerekir. Aksi takdirde bu işlem, kişiyi yarardan çok zararlara uğratabilir.

Hacamat nedir?

Hacamat işlemi, deriye açılan ufak kesiklerden vakum ile kan alınmasıdır. Eski Mısırlılara dayandırılan kadim tıp yöntemlerinden birisi olan hacamat, vücuttaki birçok rahatsızlığın, hastalığın şifası olabiliyor.

5000 yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve bir çeşit akupunktur yöntemi olan hacamat, deriye bir neşter yardımıyla minik kesikler atılıp ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan ve vakum gücüyle kanın çekilmesiyle gerçekleştirilir. Genelde tedavi amacıyla vücutta ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır. Hacamat, birçok hastalığa çare olabilen bir alternatif tıp yöntemidir ve çok uzun yıllardır milyonlarca insan, bu yöntemle manevi olarak da şifa bulmuştur.

Hacamatın faydaları nelerdir?

Hacamat işlemi, sağlığa birçok yararı olan alternatif bir tedavi yöntemidir. Bundan dolayı yüzyıllardır kullanılan bu tedavi yöntemi, vücudu toksinlerden arındırır ve kirli kanı dışarıya atar, hücreleri yeniler. İşte hacamat tedavisinin diğer faydalarından bazıları...

-  Hacamat tedavisi kanda bulunan toksinleri, zehirli atıkları, serbest radikaller ve hazır gıdaların verdiği zararları temizler ve kana adeta bir detoks işlemi yapar.

- Hacamat tedavisi vücudu rahatlatmak için en etkili alternatif tıp yöntemidir,  vücuttaki stresi azaltır, çabuk sinirlenmeyi engeller, sinirlerin yumuşamasını sağlar.

- Hacamat olmak nezle, grip ve astım gibi üst solunum yolu hastalıklarında şifa sürecine önemli düzeyde yardımcı olur ve hızlandırır.

- Baş ağrısı, kadın erkek herkeste her yaşta görülebilen, hayat kalitesini düşüren bir sağlık sorunudur. Hacamat kronikleşmiş bağ ağrılarını geçirmekte çok önemli rol oynar.

- Hacamat, kan yapım merkezini uyarıp, kansızlık (anemi) eksikliğinin tedavisine yardımcı olur.

- Hacamat, halk arasında sara hastalığı olarak bilinen epilepsi nöbetlerinde nöbet şiddetini ve sayısını azaltır.

- Hacamat tembellik ve uyuşukluğu giderip, vücudu sıfırlar ve kendinizi olduğunuzdan daha enerjik hissetmenizi sağlar.

- Baş dönmesi en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Hacamat tedavisi, bazı baş dönmesi türlerinin iyileştirilmesinde de çok etkilidir.

- Vücudumuzun uyarılara ani tepki vermesine refleks denir. Hacamat ile birlikte refleksler güçlenir.

- Hacamat bütün diş hastalıklarının tedavisinde önemli bir etki verir. Diş ağrısının hafiflemesinde ve tamamen geçmesinde de hacamattan yararlanılabilir.