Tarhan Erdem Kimdir?

KONDA Araştırma ve Danışmanlık'ın sahibi olan Tarhan Erdem, 1933 yılında Bartın Kurucaşile'de dünyaya geldi. 1959 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu.  T.Şeker Fabrikaları, MSB Enfrastrüktür Tesisleri, Cam Elyaf Sanayi, Milliyet Gazetesi ve Doğan Şirketler Grubu'nda proje ve kontrol mühendisliği, genel müdürlük ve genel koordinatörlük görevlerinde bulundu. 1987 yılında KONDA Araştırma ve Danışmanlık Ltd. Şirketini kurdu.

1953'te CHP'ye üye olan Tarhan Erdem, İstanbul Örgütü’nün ocak, ilçe, il yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1977 yılında İstanbul Milletvekili seçildi. 1977 Haziranında güvenoyu almayan Ecevit Hükümeti'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanıydı.  1978’de Genel Yönetim Kurulu üyesi oldu. CHP Genel Sekreterliği de yapan Erdem, 1992’den sonra bir grup arkadaşıyla birlikte Demokratik Cumhuriyet Programı’nın oluşması için çalıştı.

Öğrenci dernekleri ve meslek odalarında yönetim kurulu üyeliği ve Türk Devrim Ocakları genel başkanlığı yapmıştı. Halkevleri, Nisbi Temsil Nedir?, 80'leri Karşılarken, Anayasa ve Seçim Kanunları, İstanbul 1969 İl Kongresi Tutanağı, Üye Kayıtlarının Birleştirilmesi, Tıkanan Siyaset adlı kitaplar yazdı.

KONDA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 2007'de Radikal Gazetesi köşe yazarı olan Tarhan Erdem, şu an t24'te yazarlığına devam etmektedir.

Tarhan Erdem, ANAP İzmir eski milletvekili ve TBMM Başkanlarından İsmet Kaya Erdem'in kardeşidir. Evli, 2 çocuğu vardır. aynı zamanda TESEV üyesidir.

BAZI YAZILARI
Başbakan'ın itirazı var! 23 Haziran 2014 | 6.159 Okunma
TÜM YAZILARI